METEO 21 iulie 2015

Urmează două zile de foc în aproape toată ţara

de Covasna Media | 806 vizualizări

cod_galben_canicula_50548200

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru aproape toată ţara pentru intervalul 22-23 iulie.

Miercuri, 22 iulie şi joi, 23 iulie în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi local în Transilvania şi Moldova, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara în zona de munte, cu precădere a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 25 de grade în Dealurile de Vest.

Joi, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat în cea mai mare parte a ţării, dar în mod special în regiunile vestice şi sud-vestice, unde se pot înregistra după-amiază valori termice în jurul a 38 de grade. Cerul va fi variabil în nord-vestul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în partea de sud a teritoriului. Temperaturile maxime la nivel naţional vor fi cuprinse, în general, între 28 şi 38 de grade, iar cele minime între 10 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 25 de grade în Dealurile de Vest.

Prognoza meteo până în 2 august

În perioada 20 iulie – 2 august, vremea va fi călduroasă. După o uşoară răcorire, finalul acestei săptămâni va fi, din nou, canicular. După 29 iulie, temperaturile scad uşor de la o zi la alta în majoritatea zonelor ţării, dar va fi în continuare cald, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, vremea va fii călduroasă în intervalul 22-26 iulie, când se vor atinge din nou valori ale temperaturilor maxime de 33...34 de grade. După 27 iulie, regimul termic va scădea uşor, spre medii termice situate între 30 şi 32 de grade, ce se vor menţine până la finalul celor două săptămâni de prognoză. Media temperaturilor minime nocturne va scădea spre 14 grade pe 22 iulie, pentru ca apoi, până la sfârşitul intervalului de prognoză, să se menţină relativ constantă, în jurul a 14...15 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă şi doar între 26 şi 28 iulie sunt prognozate din nou ploi pe arii mai extinse, posibil însemnate cantitativ pe 28 iulie.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.