ACTUALITATE 22 iulie 2015

„Sfântu Gheorghe – Capitala Europeană a Culturii 2021” s-a mutat la Tusványos

de Mirela Cara Dragu | 596 vizualizări

Echipa „Sfântu Gheorghe pentru Capitala Europeană a Culturii 2021” s-a mutat de miercuri la Tusványos, unde va rămâne până sâmbătă, 25 iulie, pentru a promova candidatura orașului la unul dintre cele mai râvnite titluri.

În colaborare cu Asociaţia „Transilvania Vie – Élő Erdély” și wunderBar, membrii echipei au pregătit o serie de programe intitulată „i2021 Erdély Café – Lansăm mingea”. Sub deviza „Împreună pentru douăzeci și UNU”, organizatorii se vor întâlni cu publicul tânăr din cadrul Universităţii de Vară şi Tabăra Studenţească „Balvanyos” într-un cort special amenajat în care se vor petrece o mulțime de lucruri interesante.

Printre sute de cafele și discuții informative despre proiect, oamenii participanți la eveniment sunt îndemnați să coloreze 1.000 de mingi albe în cadrul atelierului creativ „Eu sunt eu, dar tu cine ești?“. Mingile colorate vor fi lansate de către participanți, ceea ce va face interacțiunea mult mai spectaculoasă. Ideea din spatele acestui joc este aceea de a aborda într-un mod mai plăcut subiectul identității.

Cei care vor răspunde invitației organizatorilor vor putea participa la un forum cu tema „Ce poate face Capitala Europeană a Culturii pentru tine, iar tu ce ai putea face în Capitala Europeană a Culturii?” și vor primi mai multe informații despre felul în care se va face transformarea Municipiului Sfântu Gheorghe în Capitală Culturală Europeană.

Spectacole de teatru, petreceri și concerte prelungite după miezul nopții sunt doar câteva dintre surprizele care îi așteaptă pe toți iubitorii de cultură și divertisment de calitate în următoarele zile.

Tusványos, cu motoul din anul acesta „Mai mult decât un festival”, devine astfel locația marilor întâlniri, iar organizatorii Capitalei Culturale au speranța că mesajul candidaturii va ajunge la cât mai multe persoane, și că ideile născute în cadrul seriei de programe vor fi integrate în continuarea proiectului. După acest eveniment, capitala culturală se va muta în Valea Ghimeșului, unde va avea loc o consultație cu reprezentanții mediului artistic din regiune.

Sfântu Gheorghe va candida la titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021 și își va pregăti proiectul și gama de programe de capitală culturală pe un an întreg, în colaborare cu Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Târgu Secuiesc, Odorheiu Secuiesc, în parteneriat cu Consiliul Județean Harghita și Covasna, dar și cu instituțiile întregii regiuni, cu implicarea actorilor culturali, condițiilor naturale și resurselor din zonă. Obiectivul programului este facilitarea înțelegerii identităților individuale și comunitare, reducerea tensiunilor născute din lipsa neacceptării diferitelor identități și consolidarea libertății individuale și colective prin transmiterea artei și culturii.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Popescu Dan, 23 iulie 2015
Capitala promovarii autonomiei si ponegririi romanilor se muta la Tusvanyos, aceeasi mizerie cu alta palarie. Sa se promoveze intre ei om continuare!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.