ACTUALITATE 23 iulie 2015

Prognoza meteo pentru weekend. Ne aşteaptă un sfârşit de săptămână canicular

de Covasna Media | 637 vizualizări

Vineri, valorile termice vor marca o scădere uşoară în regiunile nordice, însă vremea rămâne călduroasă în zonele de câmpie şi de podiş. Nici sâmbătă şi duminică nu scăpăm de caniculă.

Deşi, vineri, valorile termice vor marca o scădere uşoară în regiunile nordice, vremea rămâne călduroasă, local caniculară în orele după-amiezii în zonele de câmpie şi de podiş, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în vestul, nordul şi parţial în centrul ţării, precum şi în zonele montane, unde, cu precădere în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii, local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate în nordul Carpaţilor Orientali. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade pe litoral şi 36...37 de grade în zonele de câmpie şi podiş.

Sâmbătă nu scăpăm de vremea călduroasă, caniculară în orele amiezii în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală ITU se va situa peste pragul critic mai ales în zonele de câmpie şi podiş. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană unde, mai ales după-amiaza, vor fi înnorări temporar accentuate şi, pe arii restrânse, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 de grade pe litoral şi 38 de grade în vestul şi sud-vestul ţării.

În ultima zi a săptămânii, canicula va persista în regiunile sudice şi local în cele estice si chiar se va intensifica pentru că în Lunca Dunării amiaza va veni cu temperaturi de 39...40 de grade, în timp ce, în restul teritoriului, vremea va deveni instabilă, iar temperatura aerului va marca o scădere faţă de ziua precedentă, apropiindu-se de normele climatologice specifice perioadei, respectiv în jur de 26 de grade în Maramureş. Norii de furtună acoperă regiunile vestice, nordice şi centrale, unde vor aduce ploi torenţiale, cu tunete şi fulgere, dar şi căderi de grindină.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.