ACTUALITATE 26 iulie 2015

Prognoza meteo pe trei zile. Valul de căldură va persista, însă nu vor lipsi vijeliile

de Covasna Media | 472 vizualizări

Vremea caniculară va persista şi în următoarele zile, iar disconfortul termic va rămâne accentuat. Local se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Luni vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic. În aceste regiuni temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade. Valori termice peste cele normale la această dată vor fi şi în celelalte regiuni, dar maximele se vor încadra doar între 26 de grade în Maramureş şi 34 de grade în dealurile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care trecător pot lua şi aspect de vijelie în regiunile centrale, estice, la munte şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi se menţin condiţiile de grindină.

Ziua de marţi aduce vreme călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile sudice şi sud-estice canicula şi disconfortul termic vor persista. Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiaza şi noaptea când pe arii restrânse la munte şi izolat în restul teritoriului vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade în Maramureş şi 38 de grade în Lunca Dunării.

Miercuri, vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în orele amiezii mai ales în zonele de câmpie şi de podiş, din sudul şi estul ţării, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales spre seară şi noaptea în regiunile centrale, vestice, nordice, la deal şi la munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 39 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în Câmpia Română.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.