ACTUALITATE 27 iulie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 452 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 20-27 iulie s-au prezentat un număr de 761 pacienți. În 133 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 16 (11 pacienți au necesitat internare - doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 73 (17 internați – 1 atac vascular-cerebral); Urgenţe chirurgicale: 49 (12 internați); Urgenţe de medicină internă: 170 (18 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 129 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 104 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 7 (toți au fost internați); Urgenţe ginecologice: 55 (39 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 82 (în 14 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 23 nașteri, 12 fete, respectiv 11 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință, la secția UPU­SMURD au fost primite 13 victime de accidente rutiere. Dintre acestea, numai trei au necesitat internare, respectiv transfer la altă instituție de grad superior. Un băiat de 7 ani se află și momentan la secția pediatrie cu policontuzii, în stare relativ bună, iar un bărbat de 45 de ani a fost internat la secția de ortopedie în urma politraumatismelor suferite, iar un băiat de 16 ani a fost transferat la Spitalul Bagdasar din Capitală. Restul celor prezentați au putut părăsi spitalul, după tratamentul de la secția UPU-SMURD.

Un număr total de 11 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În niciun caz nu a fost nevoie de internare. Săptămâna trecută 11 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Una dintre acestea, un bărbat de 43 de ani se află internat la secția chirurgie, prezentându-se printre altele și cu o plagă înjunghiată, pe lângă alte leziuni. O altă persoană înjunghiată, un bărbat de 50 ani a ajuns tot săptămâna trecută la spital în stare avansată de ebrietate, însă în cazul lui nu a fost necesară internarea.

O singură persoană, de 73 de ani a ajuns la spital săptămâna trecută în urma unei tentative de suicid. Bărbatul a încercat să se spânzure. Momentan se află internată la secția psihiatrie.

Tot în ultimele 168 de ore a fost înregistrat la spital primul caz de insolație din acest an. Doamna de 70 de ani s-a recuperat relativ repede în urma tratamentului de la UPU-SMURD, așadar nu s-a impus internarea ei.

O femeie de 48 ani s-a prezentat la secția UPU-SMURD fiind mușcată de un câine. Ea a fost transferată la secția de chirurgie plastică Brașov.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 20 de persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.