ACTUALITATE 28 iulie 2015

CFR Călători nu a boicotat tabăra Tusványos

de Mirela Cara Dragu | 965 vizualizări

cfr 3

Mai mulți călători care se îndreptau joi spre tabăra de vară de la Băile Tușnad s-au confruntat cu o situație extrem de neplăcută, aceea de a nu putea să își ducă la bun sfârșit călătoria din lipsă de locuri.

Practic, aproximativ 150 de persoane au cumpărat bilete de tren pe ruta Sfântu Gheorghe – Tușnad Băi, pentru a merge la eveniment, dar CFR Călători a trimis un tren cu un singur vagon, în care nu au încăput toate persoanele aflate pe peron. Această stare de fapt a stârnit indignarea multora dintre cei care s-au văzut obligați să renunțe, dar a condus și la suspiciuni din care reieșea că CFR ar fi încercat să saboteze evenimentul pe criterii etnice. „CFR-ul boicotează festivalul Tusványos, trimițând numai un vagon pentru aproximativ 150 de oameni”, a scris Melkuhn Andrea Gizella pe pagina sa de Facebook, atrăgând un val de comentarii negative, în ciuda faptului că directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes, este etnic maghiar.

Alina Predescu, de la Departamentul de Comunicare și Relații cu Presa al CFR Călători, ne-a explicat însă că problema a fost de cu totul altă natură. „În zilele obișnuite, trenul circulă cu o ramă electrică formată din trei vagoane. În ziua respectivă, pe fondul caniculei, a fost o defecțiune la rama respectivă, așa încât am fost obligați să trimitem în loc de ramă un tren cu garnitură. Evenimentul a coincis și cu un moment în care numărul de vagoane care merg spre litoral a fost suplimentat, iar noi nu am avut la dispoziție în acel moment decât vagonul respectiv din rezervă”, a spus aceasta.

Reprezentanta CFR Călători a adăugat că toți cei care nu au reușit să meargă la Tușnad Băi își vor putea recupera biletele la cerere de la casieria din gară, cu condiția să facă dovada neutilizării acestora. „Ne cerem scuze față de toți călătorii care nu au reușit să ajungă la destinație joi și ne exprimăm disponibilitatea de a le returna banii pe biletele pe care nu le-au putut folosi”, a mai spus Alina Predescu.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
stelian, 29 iulie 2015
Problema se poate rezolva foarte simplu: sa se organizeze, in loc de Scoala de Vara, Scoala de Iarna de la Tusnad! In acest fel, transportul poate fi garantat 100%, iar sinele de cale ferata nu vor citeste integral
Popescu Dan, 29 iulie 2015
Rau a facut ca nu a boicotat tiganiada! Vreti sa injurati tara asta in care traiti? Duceti-va pe jos!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.