ACTUALITATE 28 iulie 2015

Lecția teatrală de la care nu trebuie să lipsească nimeni: „Cercul prietenilor neștiuți sau Picnic pe un covor japonez”

de Mirela Cara Dragu | 535 vizualizări

Miercuri seara în foaierul Teatrului Tamási Áron din Sfântu Gheorghe, de la ora 20:00, se joacă din nou unul dintre cele mai interesante spectacole de teatru care abordează tema conviețuirii interetnice.

Marea calitate a spectacolului de teatru-forum „Cercul prietenilor neștiuți sau Picnic pe un covor japonez”, o coproducție a Teatrului Independent Osonó și a Asociației de Tineret Ecou, este aceea că pune pe tapet, fără rezerve, dar cu mare încărcătură emoțională, relele pe care oamenii și le fac unii altora, în mod egal și repetat, de îndată ce și-au asumat o identitate pe care o presupun net superioară față de identitatea celuilalt, prin simpla apartenență la o anumită categorie etnică.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Spectacolul este bilingv, iar la sfârșit va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, care dacă nu schimbă ceva în mentalitatea spectatorilor, reușește să îi pună în mod cert pe gânduri, fie chiar și pentru câteva secunde.

Premiera spectacolului a avut loc în luna iunie a acestui an, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Atelier, dar de atunci el a fost jucat deja în 15 reprezentații și va continua să se joace și dincolo de granițele țării.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.