LIFESTYLE 29 iulie 2015

11 sfaturi despre cum să faci poze cu telefonul ca un profesionist

de Covasna Media | 2143 vizualizări

Eşti în concediu sau poate doar ai ieşit în oraş sau la plimbare cu prietenii şi vrei să faci câteva fotografii să le urci pe Facebook sau Instagram? Ai fost dezamăgit de calitatea imaginilor surprinse cu camera pusă pe automat?

Dincolo de calitatea camerei de pe smartphone, să faci poze cu telefonul înseamnă să respecţi câteva reguli esenţiale care îţi pot aduce o imagine mai clară, care să merite să o pui pe Facebook.

1. Foloseşte lumina naturală

Pentru că o poză să nu iasă întunecată, încearcă să îi poziţionezi pe cei pe care vrei să îi fotografiezi către o sursă de lumină.

2. Şterge lentila camerei foto

Este o chestie pe care multă lume o ignoră. Şi apoi se întreabă de ce imaginile le-au ieşit în ceaţă. Aşa că, înainte de a face o poză, şterge camera.

3. Evită zoom-ul digital

Încearcă să faci poze fără a folosi zoom-ul digital. La cele mai multe camere de pe telefoane, acesta se comportă foarte prost şi distorsionează fotografiile. Dacă vrei detalii într-o fotografie, fă o poză cu rezoluţia maximă şi apoi tai-o cu utilitarul pe care îl ai instalat.

4. Atenţie la flash. nici prea aproape, nici prea departe

Flash-ul de pe camera smartphone-ului nu este unul foarte performant. Acţionează la maxim 3 metri. Aşa că pe degeaba îl foloseşti dacă vrei să faci o fotografie la depărtare. Iar dacă faci o poză cu nişte prieteni, nu le băga telefonul în ochi. Flash-ul va arde imaginea. Dacă eşti într-un club, încearcă să foloseşti lumina ambientală şi setează camera foto pe low-light sau pe night-mode. Fără flash.

5. Foloseşte maximul de rezoluţie

Cele mai multe camere foto de pe smartphone-uri îţi permit să faci fotografii în mai multe rezoluţii. Exista falsă impresie că dacă faceţi o fotografie mai mică (2-3 MB) nu diferă calitativ faţă de una de (7-8 MB) Singurul avantaj este ca o poţi încărca mai repede pe Facebook sau să o trimiţi pe mail sau MMS. Însă din punct de vedere calitativ, fotografia va fi mult inferioară uneia la o rezoluţie mai mare.

6. Foloseşte opţiunea de stabilizare

Dacă vrei să faci poze de calitate, foloseşte-te de opţiunile de stabilizare, de la anti-shake la stable shot. Indiferent sub ce formă sunt prezentate pe telefonul tău, ar trebui să le ai tot timpul activate. Te vor ajuta să nu ratezi un cadru şi să realizezi imagini clare, fără probleme.

7. Foloseşte setările „white balance”

Atunci când vrei să faci o fotografie într-un cadru static, ca cel de sus, umblă puţin înainte la „white balance” şi „color option”. Vei avea surpriza că vei putea obţine o imagine mult mai clară, mai luminoasă.

8. Caută expunerea cea mai bună

Una dintre marile probleme ale camerelor foto de pe telefon este că nu se descurcă grozav în condiţiile de luminozitate scăzută. Cu alte cuvinte, au mari probleme de expunere. Pentru a putea găsi cea mai bună imagine, încearcă să focalizezi de mai multe ori până vei găsi o calitate mai bună a imaginii. La camerele la care expunerea nu se face automat, setează nivelul „exposure” la maxim.

9. Încearcă fotografia în alb şi negru

Dacă nu ai o cameră de foarte bună calitate, o soluţie pentru a realiza o fotografie bună ar fi să o realizezi în sepia sau în alb şi negru. Senzorul se va descurca mult mai bine şi va oferi o captură calitativ mai bună decât una color. În plus vei evita să ai fotografii în care sunteţi galbeni la faţă etc.

10. Foloseşte filtrele de culoare

Cei mai mulţi dintre noi folosim camerele foto pe modul automat. Asta înseamă bune şi rele. E bine pentru că vă ajută să obţineţi o fotografie decentă, este rău pentru că nu vă folosiţi de camera foto la adevărata ei valoare. Cele mai multe smartphone-uri din ziua de azi oferă o gamă largă de filtre care vă ajută să faceţi poze speciale, la fel ca profesioniştii. Aşa că nu ezitaţi să le încercaţi, să le testaţi şi, cu siguranţă, veţi avea surprize plăcute.

11. Dacă o fotografie a ieşit prost, editeaz-o

În fine, dacă o fotografie nu vă place cum a ieşit, nu este un motiv să o ştergeţi. Aveţi la dispoziţie sute de aplicaţii foto care vă permit să transformaţi o fotografie în diverse moduri. Jucaţi-vă cu o fotografie şi cu obiectele virtuale disponibile şi veţi putea transforma fotografia într-una chiar mai bună decât cea „perfectă”, salvată anterior în telefon.

(gadgetreport.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.