ACTUALITATE 29 iulie 2015

Prognoza meteo. Atmosfera se răcoreşte la finalul săptămânii

de Covasna Media | 537 vizualizări

Vremea se menţine caniculară până la finalul săptămânii, când temperaturile vor scădea, iar ploile şi chiar furtunile îşi vor face apariţia.

Joi, vremea caniculară va persista în sudul şi estul ţării, unde disconfortul termic va rămâne accentuat, în timp ce în restul ţării valorile termice vor scădea uşor faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza şi noaptea, în zonele montane şi submontane, în centrul şi nord-estul teritoriului, unde local se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua şi aspect de vijelie. Izolat, cantităţile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25...26 de grade în Maramureş şi nordul extrem al Moldovei şi 38...39 de grade în Câmpia Română, posibil 40 de grade cu totul izolat în Lunca Dunării.

Vineri, valorile termice vor marca o scădere la nivelul întregii ţări, totuşi în regiunile sudice vremea va fi în continuare călduroasă, izolat caniculară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele montane şi submontane, local în centru şi în est, apoi şi în sudul teritoriului. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19...20 de grade în nordul Moldovei şi 35...36 de grade în sudul extrem al Munteniei.

Sâmbătă, valorile termice vor scădea semnificativ şi în regiunile sudice, astfel că se vor situa, în mare parte din ţară, în jurul normelor climatologice specifice perioadei, cu maxime de la 23...24 de grade în Subcarpaţii Getici până la 32 de grade în Dealurile Banatului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua la munte şi în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în regiunile sudice şi sud-estice, iar spre seară şi în cursul nopţii şi în sud-vest.

De duminică, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind local caniculară în zonele de câmpie din sudul şi din vestul teritoriului. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată la munte şi în regiunile vestice, nordice şi centrale. Temperaturile maxime: de la 27...29 de grade în sudul litoralului, până la 35 de grade în Câmpia de Vest şi Câmpia Română.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.