LIFESTYLE 30 iulie 2015

Activitatea care ne scapă de stres şi ne calmează cât ai zice peşte

de Covasna Media | 426 vizualizări

Stresul face parte din viaţa de zi cu zi, iar modalităţile de a ne deconecta după o perioadă solicitantă nu reuşesc întodeauna să ne calmeze. Studii realizate recent au arătat că există însă o soluţie simplă pentru a ne relaxa, cu efecte benefice suprinzătoare.

Nu ocoliţi vizitele la un acvariu, ba chiar ar trebui să luaţi în considerare amenajarea unui acvariu cu peşti exotici acasă, de ce nu şi la birou.

Cercetătorii de la Univeristatea Plymouth, împreună cu cei de la Universitatea Exeter au ajuns la concluzia că privitul peştilor tropicali dintr-un acvariu ajută la scăderea tensiunii arteriale şi reglează ritmul cardiac, dincolo de faptul că ne insuflă o stare generală pozitivă.

Efectele calmante asupra organismului, asupra minţii, sunt cu atât mai rapide şi mai eficiente, cu cât este mai mare numărul de peşti pe care îi privim. Acest lucru s-a observat după ce voluntarii care au participat la cercetare au fost monitorizaţi în timp ce priveau acvarii diferite, în care se afla un număr mai mare sau mai mic de peşti. Tocmai din cauza efectului calmant aproape instant, în multe cabinete medicale, de exemplu în cele ale stomatologilor, sunt amenajate acvarii cu peşti multicolori, scrie adevarul.ro.

„Acest studiu a arătat clar pentru prima dată măsura în care expunerea periodică la asfel de imagini subacvatice are un impact deosebit asupra stării de bine a oamenilor. Astfel de studii ne ajută să înţelegem mecanismele graţie cărora putem să ne destindem şi atunci când nu putem să facem activităţi mai complexe în acest sens“, consideră psihologul Mathew White.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.