ACTUALITATE 30 iulie 2015

Sfântu Gheorghe va avea cea mai frumoasă sală polivalentă din țară

de Mirela Cara Dragu | 1594 vizualizări

La sfârșitul anului viitor, locuitorii din Sfântu Gheorghe dar și din împrejurimi se vor putea mândri cu una dintre cele mai frumoase săli polivalente din țară, care se întinde pe o suprafață principală de aproximativ 9.000 mp și în care se vor putea juca o multitudine de sporturi precum handbal, baschet sau hochei pe gheață. De asemenea, se va putea face patinaj și vor fi organizate concerte de amploare, având în vedere capacitatea mare a sălilor. „Noi am avut consultări cu reprezentanții tuturor sporturilor din oraș și scopul nostru este să facem și un teren de gheață. Vrem ca sistemul de facere a gheții din această sală să poată fi folosit acolo”, a spus primarul Antal Árpád.

„Având între 2.400 și 3.000 de locuri, în funcție de teren și de gradene, se pot organiza la standarde internaționale tot ce înseamnă jocuri de tineret. Și, până la urmă, scopul nostru este ca, împreună cu Brașovul, la un moment dat să candidăm pentru organizarea unor jocuri internaționale de tineret”, a mai spus primarul.

Lucrari Sala Sporturilor Lunca Oltului iulie 2015 - 08

Constructorii sunt în grafic

Peste 35% din lucrări au fost deja efectuate până în prezent, când constructorii sunt în grafic și sunt optimiști că vor putea finaliza totul conform prevederilor contractuale. „Acum lucrăm la partea de structură. Suntem în plină activitate. Lucrăm 90% pe partea de structură și deja am început puțin și în interior. Dacă totul decurge bine, până la finele anului intenționăm să închidem zona de structură și anul viitor să putem lucra pe zona de interioare, la finisaje. Rămân la convingerea că se poate încheia lucrarea integral la termen și facem tot ce ne stă în putință să terminăm mai repede”, a sus coordonatorul lucrărilor, Manuel Boroș. „La sala de antrenament, în momentul de față, tavanele sunt lucrate în proporție de 100%”, a adăugat acesta

Sala sporturilor le este destinată tuturor tinerilor din oraș, nu doar sportivilor de performanță. „Nu este un secret că intenția noastră este să promovăm cât mai mult sportul și mișcarea cetățenilor în Sfântu Gheorghe. Eu sunt convins că o societate sănătoasă înseamnă oameni sănătoși care fac sport. Eu îmi doresc foarte mult să creăm o infrastructură în Sfântu Gheorghe atrăgătoare pentru tineri”, a mai spus Antal Árpád.

„Am convingerea, și așa spun și co-finanțatorii din București, și proiectanții din Cluj, și executantul că în acest moment este cea mai frumoasă sală care se construiește în România și sunt convins și sper că cetățenii orașului vor fi foarte mândri de această sală la sfârșitul anului viitor. Am convingerea că această investiție va ridica toată zona din jur”, a mai spus edilul care a precizat totodată că la momentul finalizării lucrărilor, se va extinde și transportul în comun, astfel încât sala să devină accesibilă pentru oricine.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 31 iulie 2015
tichie de margaritar. investitia va ridica pretul terenurilor si caselor din zona care apartin unor persoane importante, nu zic cine...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.