ACTUALITATE 2 august 2015

Miercuri seara, film la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 482 vizualizări

profil 1989

După amuzantul documentar „Happily Ever After”, seria de proiecții KineDok la Sfântu Gheorghe continuă cu filmul „1989”, o coproducție olandezo-maghiară. Parteneriatul dintre One World România, Asociația de Tineret Ecou, Cineclubul Huszárik – Casa de Cultură Kónya Ádám şi Asociaţia Culturală şi de Tineret MUKKK a făcut posibilă o serie de proiecții de filme documentare cu intrarea liberă, în cadrul proiectului internațional KineDok. Evenimentul are loc în mai multe țări din Europa de Est și Centrală, iar Sfântu Gheorghe se numără printre orașele din România care vor prezenta documentarele KineDok. 

Echipa nominalizată la Oscar pentru „Burma VJ” prezintă „1989”, o dramă politică despre căderea Cortinei de Fier.

Un tânăr tehnocrat necunoscut, Miklós Neméth, este pus în funcţia de prim ministru al Ungariei. El trebuie să salveze economia aflată într-o stare deplorabilă. De aceea, decide să taie din bugetul de stat cheltuielile pentru aparatul de control al graniţelor, pe cât de masiv, pe atât de costisitor. În curând va afla că decizia îl pune în faţa unor adversari puternici şi a comuniştilor de modă veche.

În acelaşi timp, un cuplu de tineri din Germania de Est, încurajat de zvonurile conform cărora graniţa Ungariei cu Austria va fi deschisă câteva zile pentru desfăşurarea unui picnic pan-european, la fel ca mii de locuitori ai Germaniei de Est, decid să încerce să scape. Cei doi sunt însă prinşi în jocurile politice pentru putere ce se desfăşoară în spatele uşilor închise din Blocul Estic.

KineDok este o platformă alternativă care-și propune să spargă barierele cinematografiei clasice și să aducă publicului o sumedenie de documentare interesante care sunt difuzate în locuri atipice. Proiectul se desfășoară în țările: România, Ungaria, Slovacia, Croația și Cehia. În fiecare dintre aceste țări au fost stabilite mai multe spații neconvenționale, unul dintre acestea aflându-se la Sfântu Gheorghe. În această ediție pilot a KineDok se vor prezenta 12 documentare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.