ACTUALITATE 3 august 2015

Peste 200 de amenzi date de poliţiştii covăsneni la sfârşitul săptămânii

de Covasna Media | 411 vizualizări

Poliţiştii covăsneni au fost la datorie şi în acest sfârşit de săptămână pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Circa 140 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, dar şi din cadrul altor structuri au desfăşurat activităţi pe raza întregului judeţ în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, pentru ca cetăţenii să petreacă timpul liber în linişte şi siguranţă.

În zilele de 1 şi 2 august au fost desfăşurate peste 80 de acţiuni şi controale în pieţe, târguri, zone de agrement şi unităţi de alimentaţie publică, şi au fost verificate 54 de societăţi comerciale.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au aplicat 247 de amenzi contravenţionale în valoare totală de peste 62.800 de lei, dintre care 210 au fost pentru abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost constatate şi 18 infracţiuni pentru care s-au întocmit dosare penale, în acestea fiind cercetate 20 de persoane.

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţişti, doi bărbaţi au rămas fără permisul de conducere după ce au fost prinşi băuţi la volan.

În noaptea de 1 august, în jurul orei 01:30, poliţiştii din Sfântu Gheorghe au oprit pe strada Ciucului un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, iar la testarea cu aparatul etilotest a reieşit că acesta avea o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică dimineaţa, în jurul orei 08:20, tot pe raza municipiului Sfântu Gheorghe a fost oprit un autoturism condus de către un bărbat de 53 de ani, iar în urma testării cu etilotestul s-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi s-a luat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Tot în cadrul acestor acţiuni, poliţiştii din Sfântu Gheorghe au întocmit un dosar de cercetare penală după ce sâmbătă au depistat pe o stradă din municipiu un minor de 12 ani care conducea un motociclu neînregistrat în circulaţie. Şi tot cu dosar penal s-a ales şi un bărbat de 31 de ani care conducea un autoturism înmatriculat provizoriu, iar în urma verificărilor s-a constatat că valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie era expirată.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare, pentru ca cetăţenii să îşi petreacă timpul liber în siguranţă.

Biroul de Presă al IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.