ACTUALITATE 4 august 2015

S-a deschis Şcoala Naţională de Democraţie, la Pădureni

de Agerpres | 664 vizualizări

Prima ediţie a Şcolii Naţionale de Democraţie de la Pădureni, la care participă aproape 60 de tineri din toată ţara, a fost deschisă oficial marţi, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei Naţionale, Asociaţiei Pro Democraţia, Forumului Tinerilor din România şi Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.

Organizatorii au precizat că Şcoala de democraţie se doreşte a fi un cadru de formare a tinerilor responsabili, dornici să se implice în viaţa publică. În cadrul reuniunilor care se vor desfăşura pe parcursul acestei săptămâni vor fi abordate subiecte legate de cetăţenia activă, valorile şi principiile democraţiei, drepturile omului, conceptul de bună guvernare, anticorupţie, multiculturalitate, strategii de tineret etc.

„Este un succes faptul că această şcoală de democraţie se desfăşoară într-un judeţ mic, cum este Covasna. Vrem să devină o tradiţie, vrem ca, în fiecare an, în mijlocul ţării, să aibă loc această şcoală de vară, iar ea să crească. Nu se vrea a fi replica nici unei alte şcoli de vară, este o şcoală de democraţie în care vrem să punem accent atât pe partea teoretică, dar mai ales practică. Vom avea şi rezoluţii ale şcolii şi vrem ca tinerii să fie luaţi în considerare. Constatăm că priorităţile adulţilor nu se intersectează aproape deloc cu cele ale tinerilor, care sunt într-o continuă mişcare şi căutare. Pe de altă parte, constatăm o sete de implicare şi responsabilizare a tinerilor, iar noi nu le dăm această apă. Faptul că pentru prima ediţie a Şcolii de democraţie de la Pădureni au aplicat peste 200 de tineri pentru 60 de locuri ne spune multe şi ne determină să mergem mai departe”, a declarat Cătălin Lazăr, consilier în cadrul Direcţiei de Sport şi Tineret Covasna, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Potrivit acestuia, proiectul „Şcoala de Democraţie” care se desfăşoară la Centrul de agrement de la Pădureni a obţinut locul I pe ţară la concursul naţional de proiecte destinat taberelor, organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, fiind desemnat cel mai bun proiect al anului 2015.

La deschiderea taberei au fost prezenţi, printre alţii, Vlad Tone, reprezentant al Ministerului Tineretului şi Sportului, Gabriel Ispas, reprezentant al Ministerului Educaţiei Naţionale, Cristian Pîrvulescu, decanul SNSPA şi preşedintele de onoare al Asociaţiei Pro Democraţia, Sebastian Cucu, prefectul judeţului Covasna, şi Marian Ştiopu, directorul Direcţiei de Sport şi Tineret Covasna.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.