SPORT 6 august 2015

România, cea mai bună clasare din ultimii 17 ani în topul FIFA

de Covasna Media | 391 vizualizări

Untitled-14

România a urcat pe locul 7, cu 1.166 puncte, în clasamentul FIFA dat publicităţii joi, cu o poziţie mai sus faţă de luna trecută, scrie Digi Sport.

Aceasta este cea mai bună clasare a „tricolorilor” în ierarhia FIFA din ultimii 17 ani şi 8 luni, precizează Federația Română de Fotbal, reamintind că ultima dată când România s-a mai aflat pe 7 în lume a fost în decembrie 1997.

Adversarii României în preliminariile Campionatului European de anul viitor ocupă următoarele poziţii: Ungaria – locul 35, Irlanda de Nord – locul 40, Grecia – locul 44, Insulele Feroe – locul 75 şi Finlanda – locul 89.

Iată cum se clasează şi oponentele României din viitoarea campanie de calificare, cea pentru Campionatul Mondial din Rusia, din 2018: Danemarca – locul 25, Polonia – locul 33, Muntenegru – locul 77, Armenia – locul 88 şi Kazahstan – locul 141.

Ierarhia mondială este dominată în continuare de Argentina, urmată de Belgia, care a depăşit campioana mondială Germania, clasată pe ultima treaptă a podiumului. Înaintea României se mai clasează Columbia (locul 4), Brazilia (locul 5) şi Portugalia (locul 6).

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.