ACTUALITATE 9 august 2015

La Chichiș a avut loc Tabăra Internaţională de Teatru a Trupei Osonó

de Mirela Cara Dragu | 931 vizualizări

Fundaţia Tiszta Formák Alapítvány din Ungaria şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna, în parteneriat cu Primăria Comunei Chichiş şi cu Şcoala Generală „Gábor Áron” din comună, au organizat la Chichiș o tabără internațională de teatru la care au participat 30 de tineri din România şi Ungaria.

Tinerii au lucrat împreună în două ateliere: unul condus de Mucha Oszkár, actor al Trupei Osonó, în care tema de lucru a fost arta actorului, iar celălalt, condus de Fazakas Misi, liderul şi regizorul Teatrului Independent Osonó, în care temele au fost de pedagogie teatrală, respectiv exerciţii de dezvoltare a personalităţii şi de autocunoaştere.

Pe lângă cele două workshopuri, programul zilei a cuprins și gimnastică de încălzire corporală şi mentală, vizionări de spectacole realizate de mari creatori de teatru, precum şi dezbateri despre producţia vizionată şi despre diverse teme de interes propuse chiar de tinerii prezenți în tabără.

Scopul Taberei a fost acela de a crea un spaţiu de întâlnire pentru tinerii cărora li s-a oferit prilejul de a exersa comunicarea cu sine şi cu alţii, prin experienţe artistice specifice teatrului contemporan.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.