ACTUALITATE 11 august 2015

În județul Covasna, cazarea nu este întotdeauna sigură

de Mirela Cara Dragu | 531 vizualizări

Verificările făcute de Protecția Consumatorilor Covasna în luna iulie la o serie de pensiuni, hoteluri şi tabere pentru tineri arată că este indicat să fim mult mai atenți când vine vorba de locul în care alegem să ne petrecem vacanța. 

În urma controalelor, organele competente au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri între care cele mai grave, termenele de valabilitate depășite și neafișarea tarifelor maximale practicate.

Concret, la o pensiune din comuna Zăbala s-a constatat că se refoloseau produsele din carne. Salamul şi slănina feliată rămase de la un grup de consumatori se congelau și se refoloseau la următoarele grupuri de tineri cazați în pensiune. În  Micfalău, s-a descoperit o pensiune care funcţiona fără autorizaţii legale şi fără a avea un certificat de clasificare.

Alte pensiuni din orașele sau comunele județului au fost sancţionate pentru lipsa informaţiilor obligatorii necesare unităţilor de cazare turistică.

Prin urmare, la alegerea unui spațiu de cazare din Covasna sau din țară, încercați să vă asigurați că toate condițiile legale sunt respectate, în special cele de igienă și salubrizare. În cazul în care constatați abateri, le puteți semnala fără rezerve la Protecția Consumatorilor.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.