ACTUALITATE 12 august 2015

Înşelat cu 2.000 de lei la Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 385 vizualizări

Marţi după-amiază, în jurul orei 15.40, poliţişti din cadrul Poliţiei Mun. Tg. Secuiesc au fost sesizaţi de către o persoană din localitate despre faptul că tatăl ei a fost înşelat cu suma de 2.000 lei, de către două persoane necunoscute.

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că partea păgubită, în timp ce se deplasa pe o stradă din oraş, a fost oprită de către cele două persoane care l-au întrebat unde este spitalul şi i-au spus că au nevoie urgent de 2.000 lei pentru a achita costul unei operaţii, deoarece au suferit un accident, iar victima urmează a fi operată la picior.

Partea păgubită s-a deplasat la o unitate bancară de unde a retras suma solicitată, pe care a înmânat-o celor două persoane. A primit în schimb, ca şi garanţie, o servietă în care i s-a comunicat că s-ar afla dolari.

Ulterior, cu ocazia deschiderii servietei, s-a constatat faptul că aceasta era goală.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

Este cel de-al doilea caz cu acest mod de operare înregistrat pe raza judeţului Covasna în acest an, în ambele cazuri victimele fiind persoane în vârstă. Atragem atenţia asupra faptului că, oricât de puternice ar fi bunele intenţii de a-i ajuta pe semenii noştri, solicitările persoanelor necunoscute de a le da sume de bani ar trebui cel puţin să ne trezească suspiciunea.

În aceste cazuri refuzul nostru trebuie să fie instantaneu, trebuie să reţinem cât mai multe semnalmente ale persoanelor în cauză şi să anunţăm Poliţia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.