ACTUALITATE 19 august 2015

Au început înscrierile la cea de-a treia ediție Șugaș Race

de Mirela Cara Dragu | 769 vizualizări

Cei care se înscriu până la 31 august vor plăti doar 40 de lei

Sunt deja trei ani de când iubitorii de mountain bike și alergare montană au posibilitatea de a participa la una dintre cele mai incitante competiții care li se adresează deopotrivă sportivilor amatori și elitelor. Toamna aceasta, evenimentul organizat de Asociația Sportivă CovAlpin se desfășoară în weekendul 10-11 octombrie, în stațiunea Șugaș Băi.

Înscrierile se pot face accesând site-ul www.sugas-race.covalpin.ro unde sunt disponibile informații privind traseele pe care le vor parcurge competitorii, precum și toate condițiile de participare.

Reduceri substanțiale la taxa de înscriere

Cei care se vor înscrie până la data de 31 august vor profita de o taxă de participare redusă cu aproape 50% față de cum va fi în luna octombrie. Mai exact, suma pe care o vor plăti la înscriere este de 40 de lei, față de 70 de lei cât va costa înscrierea la eveniment în luna octombrie. Cei care sunt în vacanță și nu reușesc să se înscrie până la sfârșitul lunii august pot profita de reducerea pe care organizatorii o acordă în luna septembrie, când taxa de înscriere este de 55 de lei. Termenul limită până la care se pot completa cererile de înscriere este 7 octombrie.

Probe și traseu atractive

Competiția constă în două probe diferite, programate pentru fiecare din cele două zile de concurs. Astfel, sâmbătă, 10 octombrie, va avea loc proba de alergare montană, iar în ziua următoare va avea loc cea de mountain bike. La fiecare disciplină sunt așteptați în jur de 200 participanți.

Traseul din acest an va lega trei stațiuni-centre de apă minerală, respectiv Șugaș Băi, Vâlcele și Belin. În felul acesta evenimentul devine nu doar un mijloc de popularizare a celor două discipline, ci și o formă de promovare turistică a județului Covasna, având în vedere faptul că participanții veniți din întreaga țară vin în contact cu regiunea noastră, recunoscută pentru frumusețea peisajelor, dar şi pentru diversitatea dată de caracterul multicultural de aici.

Sugas Race 2014 - 1

Oportunitate de voluntariat

Șugaș Race le oferă celor interesați oportunitatea de a se implica în activități de voluntariat.  Oricine dorește să se implice ca voluntar în organizarea unui eveniment de asemenea amploare se poate adresa echipei de organizare prin interemediul unei secțiuni de pe site, special create în acest scop. Cei care optează pentru voluntariat vor fi contactați de echipa de organizare, care le pune voluntarilor la dispoziție nu doar masa și cazarea, ci și training folositor mai departe în carieră. Venind ca voluntari la Șugaș Race, tinerii interesați vor avea prilejul de a trăi o experiență de neuitat și de a descoperi plăcerea lucrului într-o echipă tânără și entuziastă.

CovAlpin, organizatorul evenimentului, este una dintre cele 125 de organizații din România implicate în  procesul de pilotare a certificatului de voluntariat, ceea ce înseamnă că activitatea de voluntariat va fi recunoscută ca experiență profesională, atestată printr-un certificat oficial.

Premii pe măsura competitorilor

Dincolo de plăcerea de a practica sportul preferat cu încă un prilej, Șugaș Race reprezintă și o șansă de a câștiga diverse premii atractive puse în joc de organizatori împreună cu susținătorii evenimentului, între care Autoliv este sponsor principal. „Sperăm să fie un eveniment de calitate, cu participare numeroasă atât din rândul amatorilor, cât și din rândul sportivilor de elită. Vom încerca să creăm o altă atmosferă pe traseu față de ce există în momentul de față în România. Sper ca vremea să ne ajute și anul ăsta”, au fost gândurile transmise de președintele CovAlpin, Tiberiu Andrei Poștoacă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.