ACTUALITATE 20 august 2015

Concursul de enduro din Barcani, la ediţia a patra

de Covasna Media | 928 vizualizări

A patra ediţie Autorolf Enduro Adventure, competiția de motociclism și probă de rezistență pe teren variat desfăşurată în comuna Barcani, se organizează anul acesta în 29 august. Evenimentul, inclus în Sărbătoarea Bărcănenilor, este organizat de grupul Enduro Angels din Întorsura Buzăului. Potrivit organizatorilor, traseul este deja marcat şi testat.

Peste 50 de persoane sunt aşteptate să participe la Autorolf Enduro Adventure 2015. „Avem înscrişi concurenţi din toată ţara, începând de la Bistriţa Năsăud, până la Alexandria, din toate zonele ţării. Noi sperăm să fie o „prietenească” foarte frumoasă pentru toţi. Autorolf Enduro Adventure este o cursă prietenească, nu un concurs efectiv”, ne-a spus Ionuţ Joos, unul dintre organizatori.

„Concurenţii vor avea de parcurs un traseu de 13-14 kilometri. Traseele sunt foarte tehnice, nu sunt trasee de viteză”, a mai precizat acesta.

„Evenimentul va fi urmat de concert în aer liber, iar a doua zi scena va fi ocupată de artişti din zonă şi din ţară în cadrul Sărbătorii Bărcănenilor. De asemenea, în ziua întâlnirii noastre va avea loc o expoziţie de animale, un campionat de oină şi un concurs de tracţiune animală”, se menţionează pe site-ul oficial al evenimentului.

Noutăţile Autorolf Enduro Adventure 2015

„Anul acesta avem un prolog, adică un traseu amenajat artificial, care ne va permite să facem un clasament. În funcţie de acest clasament se va decide plecarea pe traseul din pădure. Va fi un fel de probă de calificări. Prologul este obligatoriu pentru Experţi, iar cei din clasa Hobby care nu vor participa la acest prolog, vor porni cursa cu o penalitate de timp”,a spus Ionuţ Joos.

„Faţă de ediţia de anul trecut, anul acesta avem o nouă clasă, cea de Experţi. Astfel că aşteptăm să vină câţiva concurenţi de talie naţională, din vârful clasamentului naţional de enduro. Le-am pregătit un traseu cu câteva surprize”, a mai adăugat organizatorul.

Ionuţ Joos a ţinut să precizeze că la competiţia din acest an, organizatorii vor premia „primii 6 concurenţi de la ambele categorii, atât Hobby, cât şi Experţi, adică o să avem 12 premii”.

„Sperăm să avem cât mai mulţi spectatori să ne susţină. Eu spun că va fi un spectacol frumos pentru cei care vor fi la faţa locului, la prolog”, a mai menţionat organizatorul.

Înscrieri

Viitorii participanţi au ocazia să se înscrie atât online, cât şi la faţa locului în ziua evenimentului, înainte de ora 10,30. Totuşi, organizatorii îi îndeamnă pe cei care doresc să participe, să se înscrie online pentru a diminua cheltuielile ulterioare. „Autorolf Enduro Adventure este un eveniment care se bazează pe plăcerea de a practica enduro-ul şi este făcut din dragoste pentru acest sport. Nu este un eveniment organizat pentru a face bani de pe urma participanţilor. De aceea dorim să menţinem cheltuielile de participare la un nivel minim si ne simţim onoraţi că ne sprijiniţi prin înscrierea online.”

Pentru noutăţi, înscrieri şi informaţii suplimentare accesaţi site-ul oficial www.orr.ro.

(Iulia Drăghici)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.