ACTUALITATE 20 august 2015

TVA scade la 20% din 2016

de Covasna Media | 547 vizualizări

Partidele parlamentare s-au întâlnit, joi, pentru a discuta despre modificările din legea care stabileşte nivelul impozitelor şi taxelor plătite de orice firmă şi persoană fizică din România. TVA-ul a fost miza negocierilor. Premierul a spus miercuri seară că este dispus să accepte un plafon de 20% şi nu 19% cum prevede Codul votat în Parlament. Partidele parlamentare s-au înțeles deja și TVA ar urma să fie redus la 20% de anul viitor și la 19% din 2017. 

Vicepreşedintele Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor, liberalul Eugen Nicolăescu, a anunțat că în urma negocierilor s-a semnat un document care va sta la baza votului din Parlament privind Codul fiscal și care prevede reducerea TVA la 20% și, din 2017, la 19%.

Premierul Victor Ponta a anunţat de la începutul şedinţei de Guvern că este dispus să renunţe la o parte din reducerile de taxe anunţate pentru anul viitor, atât timp cât TVA scade la 20%.

„Cred în continuare ca un tehnocrat ce sunt, alături de domnul Teodorovici, că important este să dăm mesajul fundamental pentru economie şi pe zona socială cu 20% TVA, nu 19%. Că 20 % cota generală cu 9% la alimente înseamnă 16% medie. Iar celelalte lucruri, care privesc alte taxe şi impozite, ca să vă spun foarte sincer pot fi discutate de oamenii politici. Ce e important pentru noi e 20% acel TVA”, a declarat premierul Victor Ponta.

Schimbarea de poziţie a venit după ce premierul s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, iar Codul Fiscal a fost principala temă de discuţie.

Reducerile de taxe cuprinse în Codul Fiscal au fost aspru criticate de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi de unii specialişti, care avertizează că bugetul va avea substanţial de suferit.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.