ACTUALITATE 23 august 2015

COVTIN 2020, lansat cu participarea unui număr mare de tineri

de Mirela Cara Dragu | 900 vizualizări

Sediul Instituției Prefectului a fost vineri gazda unui eveniment care a reunit în premieră un număr mare de reprezentanți ai tinerilor români și maghiari din județul Covasna, care au înființat Consiliul Consultativ de Probleme de Tineret pentru Implementarea și Monitorizarea Strategiei Naționale de Tineret 2015-2020 în județul Covasna – COVTIN 2020.

Inițiativa a fost salutată de subprefectul Nicolae Radocea și de inspectorul școlar general adjunct, Marcela Ștefu, ambii prezenți la eveniment. „Nu credeam să am emoții vorbind în fața unor tineri, dar iată că m-ați impresionat și m-ați emoționat și vă felicit pentru asta. Sper că obiectivele COVTIN vor fi atinse prin dumneavoastră, cu sprijinul nostru, cu sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret. Eu doresc să vă spun că vă sunt alături atât cât va fi posibil și nu voi precupeți nimic în acest sens”, a spus subprefectul Radocea.

„Tinerii, și pe noi ne interesează în mod deosebit tinerii din județul nostru, au destule probleme. Nu demult, probabil unii dintre dumneavoastră ați terminat și ați plecat de pe băncile școlii, dar deopotrivă și Ministerul Educației și Cercetării Științifice are de asemenea strategii, prin urmare, fără a ne adapta condițiilor în care trăim și ne desfășurăm activitățile nu ne putem găsi locul potrivit, nu ne putem mulțumi cu ceea ce avem, unii dintre noi. Prin prezența mea, vreau să afirm susținerea mea pentru toate proiectele pe care le vom demara împreună pentru pregătirea tinerilor”, a declarat Marcela Ștefu.

Tinerii participanți la eveniment s-au arătat încrezători în acest proiect pe care îl consideră o inițiativă binevenită. „Este o iniţiativă foarte bună având în vedere faptul că în județul nostru, în anii precedenți, împreună cu multe asociații de tineret, am creat o conversație între tinerii maghiari și români și cred că astfel de proiecte pot duce la folosul comunității. Considerentul nostru este că pentru elaborarea unei strategii de tineret în județul nostru este important să ne consultăm cu fiecare organizație de tineret din județ, de la mic la mare”, a declarat preşedintele Asociației Tinerilor din Județul Covasna HARIT, Oltean Csongor.

COVTIN 2020 este o inițiativă a DJST Covasna care își propune să asigure oportunități egale de acces la educație, ocupare și condiții de viață decente, cu o atenție deosebită către tinerii defavorizați, prin consultarea factorilor instituționali și sociali din județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.