ACTUALITATE 26 august 2015

Zilele Târgu Secuiesc: Programe lărgite pentru copii şi mai multă muzică de stradă

de Covasna Media | 418 vizualizări

Și anul acesta vor fi depuse bazele talciocului în centrul din Târgu Secuiesc, în cadrul Târgului de Toamnă, iar atmosfera de târg va fi completă cu muzica de stradă care va cuprinde mai multe zone. La informațiile legate de acestea s-au referit în cadrul unei conferințe de presă Ménessy Kinga, organizatorul principal, Hubbes Kinga, reprezentanta din județul Covasna a Caritas Alba Iulia, și fotograful Tofán Levente, responsabilul muzicii de stradă.

Urmând modelul de anul trecut, și anul acesta va fi organizat oraşul copiilor, adică activitatea care se adresează celor mici în centrul orașului. Astfel copiii își pot demonstra îndemânarea şi aptitudinea în cadrul diferitelor jocuri și probe, iar pentru buna lor performanță vor primi drept recompensă pietre cubice, pe care apoi le vor putea utiliza pe parcursul jocurilor ulterioare. Este o noutate în acest an că cei mici pot intra în pielea meșterilor breslelor, deoarece vor avea posibilitatea să încerce diferitele meserii tradiționale. O modificare față de anul trecut este că sarcina conducerii activității a fost asumată de Caritas Alba Iulia, cu antrenarea a peste 50 de voluntari. „Consider important a preciza că, cu ajutorul organizatorilor Székölykök – care anul trecut au depus pietrele de temelie ale talciocului – colaborăm și în continuare, dar din cauza unor probleme familiale trebuie să ne lipsim de prezența lui Szabó Melinda și Gáspár Csongor. În organizare însă asigură o asistență totală voluntarii Caritas” – a conchis Ménessy Kinga. Scopul însă și anul acesta este același: organizatorii doresc să asigure fiecărui copil posibilitate de distracție. Hubbes Kinga a relatat că s-au gândit și la părinți, până ce copiii se joacă, astfel că pe adulți îi așteaptă Cafeneaua Caritas, unde cei interesați pot primi o introspectivă în activitatea organizației. La sfârșitul celei de-a treia zi va avea loc și sărbătorirea aniversării a 25 de ani de existență a Caritas-ului.

Se lărgește mai departe în acest an și oferta muzicii de stradă, după informația organizatorului Tofán Levente, orchestrele locale și din Transilvania vor distra apoi mulțimea târgului în două locații în același timp. Pe lângă locația obișnuită din fața casei de Cultură Vigadó și în fața Jazz Café va suna apoi muzică live. Evenimentul începe sâmbătă de la ora 11, iar duminică de la ora 12, la care participă Indie Folker din Cluj Napoca, The Pinwheels din Târgu Mureș, Grave for Sale din Timișoara, Spontan din Sfântu Gheorghe, totodată nu pot rămâne în urmă nici talentele locale, și în anul acesta cântă Ego Sum, Veress Hunor și trupa sa, respectiv The Crazy Plumbers.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.