ACTUALITATE 31 august 2015

Un mort şi 12 răniţi în accidentele din weekend în Covasna

de Covasna Media | 628 vizualizări

Două accidente rutiere grave şi cinci cu urmări uşoare au fost înregistrate la sfârşit de săptămână pe drumurile din judeţul Covasna. În urma acestora o persoană a decedat, două au fost grav rănite, iar alte zece au suferit răni uşoare.

La data de 29 august, în jurul orei 00:00, un bărbat de 62 de ani aflat la volanul unui autoturism ce se deplasa pe DN 11 din direcţia Braşov către Bacău, şi-a pierdut viaţa după ce a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autotractor care circula regulamentar din direcţia opusă.

***

Un alt accident grav a avut loc la data de 30 august, în jurul orei 13:30, pe DN 12. Din cercetări s-a stabilit că un tânăr de 25 de ani care conducea o motocicletă din direcţia Sfântu Gheorghe către Tuşnad, a efectuat o manevră neregulamentară de depăşire şi a intrat în coliziune cu un autoturism care efectua un viraj la stânga. În urma impactului conducătorul motocicletei precum şi o femeie în vârstă de 58 de ani, pasageră în maşină, au suferit răni grave.

***

La data de 29 august, în jurul orei 10:30, poliţiştii din Sfântu Gheorghe au fost sesizaţi printr-un apel telefonic prin numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că un biciclist a fost lovit de un autoturism al cărui conducător a părăsit locul faptei.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că evenimentul s-a produs la intersecţia străzilor Jokai Mor şi Fermei, iar persoana accidentată a suferit leziuni uşoare în urma impactului.

Şoferul autoturismului în cauză a fost identificat rapid în persoana unui bărbat de 53 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ. Acum este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

***

Tot la data de 29 august, în jurul orei 15:40, poliţiştii din Oraşul Staţiune Covasna au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Gara Mare, un vehicul cu tracţiune animală s-a răsturnat pe partea carosabilă.

Din cercetări s-a stabilit că un tânăr în vârstă de 16 ani, în timp ce conducea atelajul hipo în care se aflau şase persoane, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, iar trei persoane printre care şi un minor în vârstă de un an, au căzut din căruţă şi au suferit leziuni uşoare.

În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că cel care conducea vehiculul era sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.