ACTUALITATE 1 septembrie 2015

Cel mai cald început de toamnă din ultimii 54 de ani

de Covasna Media | 571 vizualizări

A fost o zi de 1 septembrie neobişnuit de caldă, iar în mai multe localităţi au fost temperaturi record pentru începutul toamnei. În unele zone din ţară termometrele au înregistrat temperaturi de 37 de grade, în condiţiile în care recordurile înregistrate anterior aveau cu două-trei grade mai puţin. Datele au în vedere măsurătorile făcute din 1961 până în prezent.

Marţi după-amiază se înregistrau 37 de grade Celsius la Botoşani, Iaşi, Alba Iulia şi Arad. În Capitală se înregistrau 36 de grade. Aceste temperaturi sunt cu 10-15 grade mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului. În mod normal, temperaturile pentru această perioadă ar fi fost de cel mult 28 de grade.

Aceasta este cea mai ridicată temperatură înregistrată din 1961 şi până în prezent, deci în ultimii 54 de ani. Recordul de temperatură anterior înregistrat la 1 septembrie era cu 2-3 grade mai mic decât cel de ieri.

Cum va fi vremea în perioada următoare

Ziua de miercuri va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se menţine foarte ridicat. La amiază, temperaturile se vor încadra între 31 şi 38 de grade, cu valori mai scăzute, spre 27 de grade, doar pe litoral. Cerul va fi senin până spre seară, când în vest, nord şi la munte apar câţiva nori şi averse cu tunete şi fulgere.

De joi, vremea se mai răcoreşte în vestul, nordul şi centrul ţării, iar pe spaţii restrânse vor apărea ploile de vară, însoţite de descărcări electrice. Izolat se vor strânge cantităţi de apă mai însemnate şi poate cădea grindină. În sud şi în est vremea rămâne frumoasă, dar caniculară, cu maxime de până la 37 de grade.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.