ACTUALITATE 1 septembrie 2015

Film la Sfântu Gheorghe, din nou

de Covasna Media | 470 vizualizări

joanna

Mulţi oameni urmăresc blogul Joannei pentru că aici învaţă să fie atenţi şi veseli. Joanna îşi descrie viaţa de zi cu zi cu o onestitate şi o precizie copleşitoare. Dorinţele ei sunt simple: o excursie cu familia la lacuri; planurile sale sunt pe termen scurt: să îşi vadă fiul mergând prima oară pe bicicletă. Diagnosticată cu o boală incurabilă, Joanna îi promite fiului ei că va face tot ce-i stă în puteri ca să trăiască mai mult. Pune pe hârtie tot ce ar fi vrut să-l înveţe când ar fi crescut. Cu o poezie vizuală extraordinară, documentarul descrie momentele simple şi semnificative din viaţa de familie a Joannei. Puţinele cuvinte spuse şi cele nerostite niciodată creionează mesajul filmului, puternic şi totodată extrem de subtil.

Filmul documentar „Joanna” va continua seria „KineDok la Sfântu Gheorghe”, printr-un parteneriat al Asociației de Tineret Ecou și One World Romania. Cinefilii sunt așteptați miercuri, 2 septembrie, de la ora 20:30, în Pavilionul din Parcul Central Elisabeta. Filmul este cu subtitrare în limba română, iar intrarea este liberă. Proiecția va avea loc cu sprijinul clubului de film al Casei de Cultură Municipale „Konya Ádám”, condus de către Endre Lazar Preszmer.

Evenimentul are loc în mai multe țări din Europa de Est și Centrală, iar Sfântu Gheorghe se numără printre orașele din România care vor prezenta documentarele KineDok. Până acum au fost proiectate 4 documentare, 3 în Parcul Central, „Fericiți până la adânci bătrâneți”, „1989” şi „Sânge”, iar „Recidiva” în tabăra de la Pădureni, cu ocazia Masterclass Debate 2015. De asemenea, de-a lungul lunilor viitoare, amatorii de film se vor putea bucura și de multe alte documentare la fel de interesante.

Seria KineDok va continua la Sfântu Gheorghe, la Casa de Cultură Municipală „Konya Ádám”, după programul următor: București, unde ești? – 14 septembrie; Turneul Besence – 12 octombrie; Sugar Blues – 19 noiembrie; Epuizați – 7 decembrie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.