LIFESTYLE 1 septembrie 2015

Ne ajută apa să slăbim?

de Covasna Media | 439 vizualizări

Jumătate de litru de apă băut cu 30 de minute înainte de masă ne poate ajuta să pierdem în greutate, conform unui studiu efectuat recent şi publicat în jurnalul medical Obesity, scrie webmd.com.

La studiu au participat 84 de adulţi obezi volutari, la recomandarea medicilor. După consultul efectuat în prima fază, persoanele au primit sfaturi medicale pentru schimbarea stilului de viaţă, organizarea dietei şi planificarea programului de exerciţii fizice.

Ulterior, cercetătorii au împărţit, în mod aleator, voluntarii în două grupuri, primul grup primind indicaţia de a bea jumătate de litru de apă plată cu o jumătate de oră înainte de masă, iar cel de-al doilea grup fiind sfătuit să îşi imagineze înainte de fiecare masă că sunt sătui.

După o perioadă de 12 săptămâni de monitorizare a participanţilor la studiu, s-a constatat că cei care făceau parte din primul grup şi au pus planul în aplicare pentru o singură masă în fiecare zi au pierdut, în medie, cu 1,5 kg mai mult decât cei care făceau parte din cel de-al doilea grup, iar cei care au băut apă înainte de masă pentru toate cele trei mese zilnice au pierdut până la 5 kg.

„Cheia acestor constatări stă în simplitatea planului. O halbă de apă băută de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, ajută la pierderea în greutate”, spune Dr. Helen Parretti, unul dintre autorii studiului. „Când acest sfat este alăturat respectării unor instrucţiuni ce privesc activitatea fizică şi dieta sănătoasă, rezultatele sunt cu mult mai benefice. Acest plan poate fi integrat cu uşurinţă în viaţa de zi cu zi, indiferent de programul de rutină al adulţilor,” a adăugat Helen Parretti.

Deşi sunt mulţumiţi de datele ce au rezultat din acest studiu, cercetătorii plănuiesc să repete studiul de caz pe un eşantion mai mare de voluntari, mai notează medlive.hotnews.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.