ACTUALITATE 1 septembrie 2015

Promovabilitate de 23,89 % la sesiunea a doua a Bacalaureatului

de Agerpres | 651 vizualizări

Procentul de promovare la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat este de 23,89%, cu aproape şase procente mai mare decât în sesiunea similară desfăşurată anul trecut în judeţul Covasna, a anunţat, marţi, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.

La examen au participat un număr de 427 de elevi din cei 495 înscrişi, iar dintre aceştia 102 au reuşit să obţină note de promovare.

Inspectorul şcolar general interimar, Kiss Imre, a a declarat marţi că rezultatele sunt la nivelul aşteptărilor, fiind mai bune decât cele din sesiunea din toamna anului trecut. 'Am preconizat că în jur de un sfert dintre cei înscrişi la această sesiune vor lua bacalaureatul, iar rezultatul de 23,89% se încadrează în estimările noastre', a declarat Kiss Imre.

La filiera teoretică, rata de promovare a fost de 26,88%, la cea tehnologică de 17,98%, iar la cea vocaţională de 30,34%. La secţia maghiară promovabilitatea a fost de 24,30%, iar la cea română de 22,60%.

Cea mai mare rată de promovare a fost înregistrată la Colegiul „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe (66,67%), unde au reuşit să ia bacalaureatul 6 din cei 9 elevi prezenţi, iar cea mai mică, la Liceul tehnologic „Kos Károly” din Sfântu Gheorghe, unde nici unul dintre cei 8 candidaţi nu a promovat examenul.

La sesiunea din vară, procentul de promovare a fost de 63,8% în judeţul Covasna, faţă de aproape 58% anul trecut.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.