ACTUALITATE 1 septembrie 2015

Teatrul „Andrei Mureșanu” începe stagiunea în forță

de Mirela Cara Dragu | 1133 vizualizări

TAM a pregătit patru premiere pentru noul sezon şi o ofertă de abonamente

După ce și-a schimbat imaginea în bine, construindu-și un site nou, perfect funcțional, și fiind prezent în mediul online cu o pagină de Facebook actualizată corespunzător, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe este pregătit să își întâmpine publicul, atât pe cel fidel, cât și pe cel pe care urmează a-l cuceri, cu o remarcabilă diversitate de spectacole concepute de așa manieră încât să satisfacă un număr cât mai mare de gusturi. „Am construit stagiunea în așa fel încât să avem o ofertă cât se poate de diversificată, adică atât pentru publicul român, cât și pentru publicul maghiar. Din cele 12 spectacole, sigur se va găsi ceva potrivit pentru toată lumea. În afară de oferta propriu-zisă, unul din spectacole este bilingv. Deci din start ne-am gândit la nevoia locală a publicului. Apoi, după mutarea în noul sediu, deja avem în plan sistemul de subtitrare și toate spectacolele noastre vor fi subtitrate”, ne-a declarat directoarea TAM, Anna Maria Popa.

Familia offline, primul spectacol programat

Primul spectacol, programat duminică 6 septembrie, va fi un cadou pentru publicul iubitor de teatru care, de această dată, nu va trebui să-și cumpere bilet întrucât intrarea este liberă. Este vorba despre „Familia offline”, o montare a lui Radu Apostol, care vine la Sfântu Gheorghe prin Asociația Culturală Replika și care este nu doar un act artistic interesant, ci și un bun prilej de reflecție asupra unei realități foarte des întâlnite la noi. „Familia offline” vorbește despre copiii lăsați în țară de părinții plecați la muncă în străinătate și despre dificultățile prin care ei sunt obligați să treacă în absența acestora. Spectacolul va începe la ora 17:00 și va fi urmat de un curs interactiv dedicat pedagogilor despre educația prin teatru.

Cel mai așteptat film al toamnei „Autoportretul unei fete cuminți

Următorul eveniment pe care TAM l-a pregătit pentru publicul său este mult așteptata producție cinematografică „Autoportretul unei fete cuminți”, în care actriţa TAM Elena Popa joacă rolul principal, dar în care va putea fi văzută și Fatma Mohamed, o altă actriță a teatrului. Cei interesați trebuie să știe că filmul li se adresează numai persoanelor care au depășit vârsta de 15 ani și că prețul unui bilet este de doar 5 lei. Filmul va putea fi urmărit în ziua de 28 septembrie, în sala mare a teatrului, începând cu ora 19:00.

TAM 2

Producții teatrale vechi și noi

Cei care nu au reușit să vadă toate producțiile TAM din stagiunea anterioară sau care doresc să revadă unele dintre ele trebuie să știe că în stagiunea 2015-2016 vor continua să se joace spectacolele „Împreună”, „(T)Țara mea”, „Colibri” și „Sfântul din Sfântu Gheorghe”. De asemenea, vor fi reluate și spectacolele „Melancolia și misterul unei străzi” și „Mai întâi te naști”.

Pe lângă acestea, Teatrul „Andrei Mureșanu” va veni în întâmpinarea publicului cu patru premiere. „Contra progresului”, în regia lui Cristi Ban; „Doi galbeni”, regia Mirela Bucur adaptare după Ion Creangă; „Trei rupturi”, regia Radu Afrim; „Orb de mină”, regia Catinca Drăgănescu. Acesta din urmă este un spectacol bilingv făcut în colaborare cu Teatrul Independent Osonó, în care Fazakas Misi este asistent de regie. În afară de aceste patru premiere, se mai pregătesc alte două, care vor fi lansate în primele luni ale lui 2016, între care una este în parteneriat cu un teatru din Franța.

Ofertă avantajoasă de abonamente

Pentru a avea garanția că publicul interesat poate vedea toate spectacolele incluse în stagiunea care începe de luna aceasta, conducerea TAM a pregătit o ofertă de abonamente în care sunt incluse 10 spectacole, între care și cele patru premiere. Prețul unui abonament este de 100 de lei, iar categoriile sociale care beneficiază de reduceri, respectiv studenți, elevi și pensionari, le pot achiziționa cu 65 de lei.

Separat, biletele se vor vinde cu 10-12 lei, în funcție de spectacol, cele reduse fiind de 7 lei/persoană. La premiere, costul unui bilet va fi de 15 lei, iar în cazul unor evenimente speciale este posibil ca un bilet să ajungă și la 20 de lei.

În curând, biletele vor putea fi cumpărate online

Atât biletele, cât și abonamentele sunt disponibile deja și la Biroul de organizări Evenimente din centru, unde va exista și un afiș în care vor fi menționate spectacolele care se joacă în fiecare lună. „Cel mai probabil din luna octombrie o să avem inclusiv varianta de comandă a biletelor online. Suntem în curs de semnare cu cei de la BiletMaster, drept urmare, inclusiv online vor putea fi comandate biletele și la TAM”, ne-a informat directoarea teatrului, Anna Maria Popa.

Publicul poate vota Actorul anului

Urmărind să stabilească o legătură strânsă cu publicul său, Teatrul „Andrei Mureșanu” a pregătit și un chestionar, pe care spectatorii îl pot completa astfel încât să transmită echipei informații privind așteptările lor în materie de teatru și de evenimente culturale. De asemenea, pe toată durata stagiunii, publicul poate vota actorul anului, printr-un flyer pe care îl va primi venind la teatru. Actorul anului va fi recompensat cu finanțarea unui spectacol. „În momentul în care știm cine a câștigat, actorul respectiv va veni cu propunerea de text, cu propunerea de regizor, cu viziunea lui overall, iar TAM îi va face finanțarea în contravaloarea premiului acestuia”. Urna în care se vor colecta flyerele de vot va fi închisă și se va deschide doar la sfârșitul stagiunii.

TAM, prezent la festivaluri în țară

Teatrul „Andrei Mureșanu”, care pare să fi prins aripi, nu va rămâne doar la nivel local. În următoarea perioadă va fi prezent la patru festivaluri cu spectacolele din stagiunea precedentă. „Primul festival la care participăm este cel de la Cristian de lângă Brașov. În data de 20 septembrie participăm cu spectacolul „Împreună”, după care în data de 29 septembrie suntem la colocviul de la Gheorgheni cu „Sfântul din Sfântu Gheorghe”, în data de 8 octombrie suntem la festivalul de la Odorheiu Secuiesc și în momentul acesta e foarte posibil să ajungem și la festivalul de la Galați”, ne-a transmis Anna Maria Popa.

Din decembrie, spectacolele TAM se vor juca în noul sediu

Începând cu luna noiembrie, Teatrul „Andrei Mureșanu” își va prelua noul sediu din clădirea fostului Cinema Arta, ceea ce înseamnă că spectacolele lunii decembrie vor putea fi programate acolo. Mai mult, instituția își va mări și întineri echipa în viitorul apropiat. „Mai mult ca sigur echipa se va mări încă din acest an. În momentul în care o să avem colegi noi vom transmite un comunicat și vă vom spune și pe cine am angajat și în ce condiții. Ne dorim foarte mult să ne întinerim echipa. Suntem în discuții pentru angajarea unor actori debutanți, a mai spus Anna Popa.

Tineri maghiari și români, voluntari TAM

În prezent, echipa TAM se bucură și de sprijinul unui număr destul de mare de voluntari, care se vor implica în toate evenimentele viitoare, începând chiar cu 6 septembrie. Interesant este că TAM a atras nu doar vorbitori de limba română, ci și de limbă maghiară. „Au venit copii nu doar vorbitori de limbă română, au venit foarte mulți vorbitori de limbă maghiară, extrem de entuziaști, care au zis că vor să facă parte din programul de voluntariat al TAM, pentru că îi interesează să învețe limba română, că-i interesează să asiste la spectacolele noastre, a spus Anna Maria Popa care a adăugat că în prezent au o echipă de 12 voluntari foarte activi, care au început să ajute echipa TAM. Noul manager al teatrului este hotărât să reafirme Teatrul „Andrei Mureșanu” și să îl readucă în atenția tuturor locuitorilor din Sfântu Gheorghe și nu numai.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.