LIFESTYLE 2 septembrie 2015

Avantajele dușului cu apă caldă și rece

de Covasna Media | 516 vizualizări

Ai făcut vreodată duș combinând apa caldă cu cea rece? Cunoscute sub denumirea de dușuri scoțiene, acest tip de tratament aduce beneficii sănătății.

Îmbunătățește circulația sângelui

Se știe că circulația sangvină este în strânsă legătură cu riscul de apariție a problemelor cardiovasculare. Una dintre soluțiile care favorizează circulația sângelui și te ferește de acest tip de afecțiuni este chiar metoda de alternare a apei calde cu cele reci. În timp ce apa rece face ca vasele de sânge să-și reducă dimensiunea, cea caldă le mărește în diametru și face ca sângele să circule mai repede. Dușul scoțian se numără printre metodele prin care poți face ca circulația sangvină să fie mai bună, ceea ce ajută la prevenirea bolilor vasculare, a hipertensiunii arteriale, dar și a varicelor.

Alungă insomnia

Numeroase studii au arătat că șocul produs de apa rece asupra organismului ajută multe persoane să-și diminueze senzația de supraîncărcare, de stres. De aceea, specialiștii recomandă deseori persoanelor care suferă de tulburări de somn, celor care trec prin perioade stresante sau care au stări depresive să apeleze la dușurile scoțiene. Combinația apei calde cu cea rece face ca starea de tensiune interioară să se reducă, ceea ce ajută la instalarea stării de bine.

Explicația specialiștilor este una simplă: expunerea la frig activează sistemul nervos simpatic (responsabil pentru reacția de fugă sau luptă în cazul unui pericol) şi ajută la eliberarea noradrenalinei, un produs chimic care atenuează depresia.

Hidratează pielea și părul

Asemenea produselor de îngrijire, dușurile scoțiene sunt o bună modalitate prin care îți pot hidrata pieala și părul. Apa caldă deschide cu ușurință porii, ajutând la curățarea pielii, în timp ce apa rece îi închide, tocmai pentru a evita pătrunderea impurităților sub piele.

Lucrurile sunt similare în cazul podoabei capilare. Alternarea apei rece cu cele calde face ca la nivelul scalpului și a firului de păr să se păstreze uleiurile naturale. Astfel scalpul și firul de păr sunt hidratate corespunzător, scrie clicksanatate.ro.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.