ACTUALITATE 2 septembrie 2015

Primul HUB din județ a fost lansat la Sfântu Gheorghe

de Mirela Cara Dragu | 1832 vizualizări

Un spațiu de coworking, o conexiune între educație și economie, denumit HUB are șansa de a schimba viitorul mediului de afaceri.

Într-o epocă în care oamenii sunt din ce în ce mai expuși la stresul cauzat de un ritm de muncă exagerat, la o adevărată robotizare de la care pare din ce în ce mai greu să se sustragă, încep să se lanseze idei noi care, aplicate, pot duce la crearea unui mediu de afaceri prosper care să nu excludă totuși traiul sănătos la nivel general.

Pe ideea de viață sănătoasă, creativitate și ecologie se bazează și Inno HUB-ul, un spațiu de coworking, o conexiune între educație și economie. Un astfel de spațiu de dezvoltare personală și profesională, denumit HUB, a fost lansat miercuri la Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe, la inițiativa ASIMCOV, fiind primul HUB din județ și chiar din Regiunea Centru.

Definit ca un spațiu de cunoaștere și creație intelectuală, destinat persoanelor cu inițiativă, unde ideile proaspete se intersectează, creativitatea nu are limite, iar teoria se conectează cu practica, HUB-ul se bazează pe inspirație reciprocă, colaborare și concurență sănătoasă între tinerii cu inițiativă. „Practic, această concepție de HUB este o conexiune între mediul de afaceri, mediul universitar și tinerii care doresc să facă business. Nu e neapărat vorba de faptul că ai o idee bună pe care o poți pune în practică, ci de formarea unor tineri sau a unor mentori care înțeleg esența schimbării și a posibilităților pentru viitor”, a explicat directorul executiv ASIMCOV, Vajda Lajos.

Lansarea HUB-ului în Sfântu Gheorghe și, implicit în întreaga regiune centrală, le oferă oamenilor de aici posibilitatea de a schimba idei, de a lucra în grup și de a descoperi potențialul Regiunii Centru. Astfel, pe baza unor analize profunde, inițiatorii ideii de HUB în zona noastră au detectat câteva domenii cu un potențial promițător, cum sunt energiile regenerabile, industria creativă, balneoturismul și stilul de viață sănătos.

Fiind un centru de cunoaștere și creație, care oferă puncte de lucru, mediu atractiv de lucru, conexiune impecabilă la internet, mentorat, evenimente, teme, impulsuri și stimuli de dezvoltare personală și profesională etc., HUB-ul are drept scop crearea unei comunități a persoanelor cu vocație și a așa numiților start-upers. Astfel, sub deviza „de la potențial, la atu”, HUB-ul devine mediul propice de trecere de la idee la realitate.

Consecința directă a lansării unui HUB în Regiunea Centru este faptul că va fi facilitată întâlnirea mediului de afaceri cu facultățile și școlile profesionale, ceea ce va asigura o posibilitate de dezvoltare zonală și chiar națională, prin implicarea tinerilor într-o zonă a conexiunilor și ideilor creative, pe baza cărora vor putea deveni antreprenori sau vor contribui la îmbunătățirea domeniilor selectate ca având potențial în regiune.

Lansarea primului HUB din județ a fost făcută în prezența directorului Agenției Metropolitane Brașov, Dragoș David, a lui Florin Luca de la OTIMM Brașov, a reprezentanților clusterelor și ai unor instituții de învățământ, precum Universităţile Babeş-Bolyai și Sapientia.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.