SPORT 7 septembrie 2015

Avancronica partidei România - Grecia

de Covasna Media | 606 vizualizări

Echipa naţională a României întâlneşte luni seara reprezentativă Greciei într-o partidă care se poate dovedi crucială în economia calificării la Campionatul European din 2016.

După remiza fără gol din Ungaria, "tricolorii" au pierdut prima poziţie în Grupa F a preliminariilor, loc ocupat acum de Irlanda de Nord. În acelaşi timp, grecii au fost învinşi acasă de Finlanda şi şi-au luat adio şi din punct de vedere matematic de la calificare.

Aşadar, fostă campioană europeană este sigură că va privi de la televizor turneul final din Franţa după ce a obţinut numai două puncte în şapte meciuri din preliminarii.

De altfel, în ciuda declaraţiilor selecţionerului Iordănescu, Grecia este de departe cea mai slabă echipă din această Grupa F, înregistrând, printre alte rezultate, două înfrângeri de-a dreptul şocante în faţa Insulelor Feroe.

În ceea ce priveşte naţionala României, remiza de la Budapesta a complicat puţin ecuaţia calificării, însă "tricolorii" se află în continuare într-o poziţie foarte bună. Multe depind însă de această partidă cu Grecia, care trebuie câştigată pentru ca naţionala noastră să rămână în avantaj.

Selecţionerul Anghel Iordănescu nu va face foarte multe modificări în echipa de start faţă de disputa din Ungaria, după cum singur a declarat. Singurul semn serios de întrebare este Constantin Budescu, acesta având şanse să îşi facă loc în primul "11", fie în locul lui Lucian Sânmărtean, fie în locul unuia dintre mijlocaşii centrali, caz în care Sânmărtean va fi retras.

Stelistul Alexandru Chipciu, care a intrat în ultimele minute la Budapesta, este suspendat pentru această partidă.

Iată echipa probabilă a României:

Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ - Prepeliţă, Hoban - Ad. Popa, Sânmărtean (Budescu), Torje - Keşeru

Iată cum arată şi clasamentul Grupei F după şapte etape:

1. Irlanda de Nord 16 puncte

2. ROMÂNIA 15 puncte

3. Ungaria 12 puncte

4. Finlanda 7 puncte

5. Insulele Feroe 6 puncte

6. Grecia 2 puncte

Partidele care sunt programate luni în această grupă:

– Finlanda - Insulele Feroe

– Irlanda de Nord - Ungaria

– ROMÂNIA - Grecia

Întâlnirea România - Grecia va începe la ora 21:45 pe Naţional Arenă din Bucureşti.

Meciul va fi transmis în direct pe TVR1.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.