ACTUALITATE 7 septembrie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 541 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 31 august – 7 septembrie s-au prezentat un număr de 668 pacienți. În 167 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 26 (16 pacienți au necesitat internare - unul pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 45 (18 internați); Urgenţe chirurgicale: 90 (14 internați); Urgenţe de medicină internă: 198 (26 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 117 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 125 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 54 (14 internați); Urgenţe ginecologice: 49 (39 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 81 (în 13 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 14 nașteri, 10 fete, respectiv 4 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-SMURD au fost primite 7 victime de accidente rutiere. Dintre acestea trei au necesitat internare, respectiv transfer la altă instituție de grad superior. Prima victimă, de 16 ani, a ajuns la secția UPU-SMURD în data de 1 septembrie, cu mai multe fracturi și comoție cerebrală. A fost internată la secția ATI, mai apoi transferată la secția neurochirurgie a Spitalului Județean de Urgență Brașov. A doua de 7 ani a fost transportată la spital în data de 5 septembrie. Leziunile ei au fost relativ ușoare, cu toate acestea a fost internată la secția de neurologie infantilă. A treia și ultima victimă internată a fost un bărbat de 23 de ani adus de către Serviciul Județean de Ambulanță la data de 6 septembrie cu traumatisme la nivelul bazinului. Momentan se află internat la secția Ortopedie.

Două persoane au ajuns totodată la secția UPU-SMURD cu politraumatisme rezultate din căderi de la înălțime. O femeie de 70 de ani din Sfântu Gheorghe a suferit multiple fracturi de coloană vertebrală, din această cauză a fost transferată la Spitalul Bagdasar din Capitală. Cealaltă victimă, un bărbat de 45 de ani a fost transferat de asemenea la altă instituție, mai precis la secția de chirurgie toracică a Spitalului Județean de Urgență Brașov. Menționăm că în nici una din cazuri nu a fost vorba de accidente de muncă ori tentative de suicid.

Un număr total de 7 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În nici un caz nu a fost nevoie de internare. Săptămâna trecută 9 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a necesitat internare.

Patru persoane au fost tratate şi mai apoi internate în urma unor tentative de suicid. Două dintre acestea (o fată de 16 ani, respectiv o femeie de 47 ani) și-au cauzat leziuni la nivelul brațelor prin tăieri multiple, iar două (femei de 35, respectiv 63 de ani) au recurs la indigestie voluntară de medicamente. Momentan toate se află internate la secția psihiatrie.

În afară de cele prezentate mai sus, un total de 7 de persoane s-au prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă. Nici una nu a fost internată.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.