ACTUALITATE 17 septembrie 2015

ACS SEPSI SIC acuză: Măsură fără precedent în sportul românesc

de Covasna Media | 629 vizualizări

ACS SEPSI SIC a aflat cu indignare decizia Comisiei Centrale de Competiții, Legitimări și Transferuri din cadrul Federației Române de Baschet, prin care s-a anulat meciul contând pentru Supercupa României, feminin, sezonul 2014-2015, pe motiv că una dintre competitoare, CSM Târgoviște, are dificultăți legate de alcătuirea echipei, din cauza unei sancțiuni FIBA.

Protestăm împotriva anulării unui eveniment major din programul competițional al Federației Române de Baschet. Nu este posibilă eliminarea din sezonul competițional a unui asemenea eveniment major, pe motiv că una dintre combatante este în imposibi­litatea de a alcătui o echipă compe­titivă din cauza unei sancțiuni. Considerăm motivația comisiei ca fiind una fără precedent în sportul românesc.

Prin analogie, cum ar fi fost ca UEFA să nu organizeze Supercupa Europei, dintre Barcelona și Sevilla, pe motiv că Barcelona nu se poate prezenta cu o echipă competitivă, din cauza interdicției de a realiza transferuri, sau din cauza accidentării lui Neymar?

Prin această măsură FRB dăunează imparţialităţii, apărând interesele echipei CSM Târgoviște: modifică programul competițional anulând un eveniment major în funcție de cât de pregătită este această echipă pentru a susține meciuri cu miză.

De asemenea, considerăm că prin această decizie, Federația Română de Baschet a dat dovadă de lipsă de respect nemaiîntâlnit față de investitorii, sponsorii şi suporterii noștri, care în mod sistematic alocă fonduri, timp şi energie în interesul atingerii unor rezultate sportive importante.

Scopul sancțiunilor este să impună o disciplină generală, în vede­rea respectării ordinii juridice. FRB are scopul de a asigura evenimentelor sportive un cadru caracterizat de disciplină, legalitate, corectitudine şi fair-play, în care toate echipele au șanse egale.

Decizia FRB de a anula Supercupa României aduce atingere valo­rilor sus enumerate şi dăunează grav competiției, motiv pentru care solicităm anularea acestei decizii părtinitoare şi programarea Supercupei în conformitate cu programul competițional. În cazul în care echipa CSM Târgoviște refuză în continuare, din diferite motive, desfășurarea acestei partide, solicităm ca FRB să desemneze ACS SEPSI SIC câștigătoare din oficiu, prin neprezentarea adversarului.

Președinte ACS SEPSI SIC

Miklós Zoltán

Manager ACS SEPSI SIC

Rusz István

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.