ACTUALITATE 20 septembrie 2015

Rezultatele locale ale proiectului „Împreună pentru sănătatea sânului”

de Mirela Cara Dragu | 652 vizualizări

Asociația Pas Alternativ Brașov a susținut vineri o conferință de presă la Sfântu Gheorghe cu scopul de a prezenta rezultatele locale ale proiectului „Împreună pentru sănătatea sânului” implementat în judeţul Covasna în ultimii doi ani.

Proiectul „Împreună pentru sănătatea sânului“ şi-a propus îmbunătăţirea politicilor publice cu impact asupra domeniului cancerului de sân prin întărirea capacităţii instituţiilor şi organizaţiilor locale implicate în lupta împotriva cancerului de sân în 10 judeţe (Mureş, Constanţa, Braşov, Covasna, Harghita, Bistriţa, Giurgiu, Călăraşi, Tulcea, Prahova) şi în municipiul Bucureşti. Obiectivul prioritar a fost dezvoltarea unor parteneriate locale între instituţii publice, private şi alţi factori din comunitate în vederea susţinerii de intervenţii eficiente şi sustenabile destinate depistării precoce a cancerului de sân, sprijinirii persoanelor afectate direct şi indirect de această boală şi creşterea calităţii serviciilor medicale specifice.

În cadrul proiectului, s-a format o echipă locală care a fost instruită în cartografierea nevoilor şi resurselor din domeniul sănătaţii sânului, în managementul de proiect şi scrierea de propuneri de proiect, precum şi în iniţierea de activităţi de advocacy şi de strângere de fonduri. A fost format, de asemenea, un număr de 21 de facilitatori de sesiuni de informare a populaţiei cu privire la autocunoaşterea sânului. Echipa locală a realizat o cercetare comprehensivă a situaţiei din acest domeniu de sănătate, lucrare ce a fost publicată şi lansată la nivel local spre a le servi tuturor actorilor cu atribuţii în domeniu. Pe durata proiectului facilitatorii formaţi au acţionat ca educatori comunitari, informând peste 900 de femei rezidente în judeţul Covasna.

Unul dintre rezultatele proiectului este site-ul www.infocancerdesan.ro, care găzduiește toate materialele resursă create de partenerii din cele 10 județe și din municipiul Bucureşti și de membrii rețelei „Împreună pentru sănătatea sânului“. Site-ul oferă accesul gratuit al tuturor celor interesați de domeniu la cursuri online de facilitare sesiuni de informare, management de proiect, cartografierea comunității și advocacy.

În timpul derulării proiectului, au avut loc 42 de sesiuni de informare în mai multe zone între care Covasna, Sfântu Gheorghe, Baraolt, Aita Medie, Bodos, Filia, Ozun, Brateş, Calnic, Prejmer. În total au fost informate despre riscurile apariției cancerului la sân și despre măsurile care se pot lua în acest sens, 714 persoane, dar acțiunile continuă și în cursul acestei luni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.