ACTUALITATE 21 septembrie 2015

Acţiuni ale poliţiştilor covăsneni

de Covasna Media | 386 vizualizări

Poliţiştii covăsneni au fost la datorie şi la sfârşitul de săptămânii trecute pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Pentru ca cetăţenii să petreacă timpul liber în linişte şi siguranţă, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, dar şi din cadrul altor structuri, au desfăşurat activităţi pe raza întregului judeţ în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale.

Totodată s-a avut în vedere menţinerea climatului de ordine publică şi în cadrul manifestărilor cu aflux ridicat de public desfăşurate pe raza judeţului (manifestări comemorative, competiţii sportive, sărbătorirea zilelor unor localităţi, festivaluri ).

În cursul sfârşitului de săptămână au fost organizate, pe raza localităţilor Sf. Gheorghe, Întorsura Buzăului, Covasna şi Sânzieni, un număr de 4 ac­ţiuni al căror scop a fost menţinerea climatului de siguranţă publică, prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice, prevenirea furturilor de pe câmp, prevenirea şi combaterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe precum şi prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Cu ocazia acestor acţiuni au fost legitimate un număr de 189 persoane, au fost opriţi în vederea controlului un număr de 27 participanţi la traficul rutier ( biciclişti, căruţaşi, conducători de autovhicule ), au fost identificate 2 persoane care locuiau fără forme legale, au fost aplicate un număr total de 27 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6615 lei.

***

Au fost înregistrate trei evenimente rutiere care au avut ca urmare vătămarea corporală a unor persoane.

Astfel, în data de 19.09.2015, în jurul orelor 14:20, conducătorul unui tractor, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Poian, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autovehiculului într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un pilon de beton. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a şoferului tractorului, în cazul căruia s-a stabilit, în urma testării cu aparatul alcooltest, că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice ( 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat ).

În data de 19.09.2015, în jurul orelor 20:10, un minor în vârstă de 12 ani, fără a fi echipat corespunzător, a încercat traversarea unei străzi fără a se asigura, a fost acroşat de către un autoturism care circula regulamentar. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a biciclistului. Conducătorul autovehiculului nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În data de 20.09.2015, în jurul orelor 09:05, o persoană care se deplasa pe jos, pe partea stângă a D.J. 121 F, din direcţia Mărcuşa spre Cernat, a fost acroşat de un autoturism de culoare albă, care circula din sens opus. După producerea accidentului, conducătorul autoturismului respectiv şi-a conti­nuat deplasarea. În urma accidentului, pietonul a suferit răni uşoare.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.