ACTUALITATE 23 septembrie 2015

Clubul Sportiv Show Time s-a îmbogăţit cu o nouă secţie, cea de Shotokan Karate-Do

de Covasna Media | 806 vizualizări

Show Time Shotokan septembrie 2015 - 2

Secția de Shotokan Karate-Do a luat fiinţă oficial cu data de 22 septembrie 2015 şi cuprinde sportivi cu experiență competițională națională sub îndrumarea antrenorului Pall Szabolcs (Süni) – 4 Dan Shotokan W.S.K.F. Cu această ocazie, se fac înscrieri pentru grupele de inițiere atât la copii cât și la adulți.

Argumentele pentru care părinții ar trebui să-și îndrume copiii spre karate sunt multiple, putem începe prin faptul că aceștia vor face mişcare. Este principalul motiv pentru care copiii ar trebui să practice karate în zilele noastre. Karate-ul presupune multă activitate fizică, implică diverse tipuri de efort și contribuie la dezvoltarea armonioasă a corpului. În zilele noastre obezitatea a devenit o problemă acută și din păcate afectează din ce în ce mai mulți copii, sedentarismul fiind principala cauză. Karate-ul oferă multe beneficii, dar înainte de a fi sportivi compleți copiii vor avea o condiție fizică de invidiat.

Vor practica mai mult decât un sport, karate-ul nu este un sport, pentru că este mai mult decât atât. În karate primează latura educativă, se formează caractere, copiii vor crește într-o anumită conduită morală. Sala de antrenament este numită în japoneză «dojo», care în traducere directă înseamnă «drumul căii». Așadar este mai mult decât o simplă sală de antrenament, odată intrați într-un dojo, copiii se vor desăvârși ca oameni, își vor modela caracterul. De asemenea, e greu de găsit un sport unde disciplina impusă este comparabilă cu cea din karate.

Karate-ul dezvoltă și consolidează deprinderile motrice. În karate coordonarea și mobilitatea sunt esențiale. Copiii învață, printre altele, cum să respire corect, cum să cadă astfel încât să evite accidentările (nage-waza) etc.

În viaţa de zi cu zi ne confruntăm de multe ori cu insuccese sau pierderi. Important este cum le gestionăm și cum reușim să trecem peste, ridicându-ne înapoi în picioare. Din păcate, această lecție devine din ce în ce mai greu de învățat, mai ales în zilele noastre când se perpetuează ideea că „toți copiii sunt câștigători și trebuie să primească câte un trofeu”. În karate copilul tău va învăța cum să facă față pierderilor, care de multe ori sunt inevitabile, dar și să se bucure cu adevărat de un succes obținut cu multă muncă. O luptă nu înseamnă numai să lovești, dar și să te aperi de lovituri.

În karate copiii progresează alături de copii mai mari sau de un nivel mai avansat. Aceasta le oferă încredere în forțele proprii. Totodată, lucrând alături de colegi mai buni decât ei vor învăța că întotdeauna există loc de îmbunătățire și că acolo, undeva, există cineva mai bun decât ei.

Show Time Shotokan septembrie 2015 - 1

În cadrul orelor se va experimenta ce anume înseamnă o luptă și care sunt consecințele acesteia, copii vor dori să evite conflictele, însă nu vor ezita să reacționeze atunci când situația nu mai are cale de întoarcere.

Nu în ultimul rând, copiii care fac Karate vor învăța să respire. Chiar dacă pare banal, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le învățăm este acela de a respira. Mai precis, este vorba de ritmul de respirație și doza de aer pe care o inspiri în funcție de exercițiu. Copilul va învăța să-și controleze respirația și chiar să se relaxeze atunci când este sub presiune.

În concluzie, la Clubul Sportiv Show Time, orice copil are numai de câștigat de pe urma practicării artelor marțiale. Pentru un copil de 7-8 ani este important să facă mișcare și să aibă o activitate plăcută. Pentru ei, artele marțiale trebuie să fie captivante, acest lucru se întâmplă în magicul Dojo de la Casa Armatei nr. 14, în fiecare zi de marți de la ora 18.00 și vinerea de la ora 19.00.

(Clubul Sportiv Show Time)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 24 septembrie 2015
do-jo="locul caii", "locul drumului"
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.