ACTUALITATE 27 septembrie 2015

Două persoane suspectate de contrabandă cu alcool, cercetate sub control judiciar

de Agerpres | 529 vizualizări

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, faţă de două persoane suspectate de contrabandă cu alcool. Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat bugetului de stat de cei doi este de circa 17.800 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, procurorul Adrian Aldea, precizează că în perioada 5 martie – 21 septembrie a.c., C. V. ar fi introdus în România, prin locurile stabilite pentru control vamal, importante cantităţi de alcool provenind din Republica Moldova, cu o concentraţie de 96 grade, pe care le-a vândut lui V. A. la preţul de 15 lei/litru. Acesta din urmă a prelucrat alcoolul de contrabandă cu apă distilată, aducându-l la concentraţia de aproximativ 70 grade şi l-a vândut către alte persoane cu preţul de 17 lei/litru. Pentru introducerea frauduloasă a alcoolului în ţară a fost folosit un rezervor dispus pe partea stângă a autovehiculului pe care-l conducea, menţionează sursa citată.

„În data de 21 septembrie 2015, în locaţia situată în municipiul Târgu Secuiesc, aparţinând numitului G. A. I., inculpaţii au fost prinşi în flagrant la finalul activităţii de descărcare din rezervorul autotractorului condus de C.V a unei cantităţi de aproximativ 392 litri de alcool provenind din Republica Moldova, introdus ilegal în România. Valoarea în vamă a cantităţii de alcool identificate la percheziţie este de aproximativ 23.550 lei, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la valoarea de 17.833 lei”, se arată în comunicatul de presă.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.