ACTUALITATE 30 septembrie 2015

Trei medalii de argint și una de bronz obținute de sportivii CSM Sf. Gheorghe la Campionatele Balcanice de Ju-Jitsu

de Mirela Cara Dragu | 832 vizualizări

În perioada 25-27 septembrie au avut loc două importante evenimente sportive: Cupa Mondială de Ju-Jitsu U15 ani şi cea de-a XII-a ediție a Campionatului Balcanic de Ju-Jitsu din Banja Luka – Bosnia & Herţegovina.

În competiție au fost înscriși 541 de sportivi experimentați din 19 ţări, între care Rusia, Belgia, Israel, Italia, Germania, Danemarca, Slovenia, Serbia, Grecia și Polonia. România a participat la Cupa Mondială cu un lot format din două echipe de Duo și 29 de sportivi la Fighting U15. La Campionatul Balcanic, țara noastră a avut o echipă de Duo, 39 sportivi la Fighting și 12 sportivi la Ne-Waza. Între aceștia s-au aflat și 5 sportivi din Sfântu Gheorghe, patru de la CSM și unul de la CS Samurai OPS.

Sportivii CSM Sf. Gheorghe, pregătiți de antrenorul de arte marțiale Petru Oltean, au obținut rezultate remarcabile, după cum urmează: Kodolanyi Eszter – medalie de argint la ne-waza seniori -70 kg; Alin Păncescu – două medalii de argint la Fighting juniori şi seniori +94 kg; Vasile Bejenaru – medalie de bronz la ne-waza -85 kg.

Rezultatele obținute de sportivii CSM Sfântu Gheorghe au contribuit la clasarea României pe locul trei în clasamentul națiunilor, după Rusia și Slovenia. Cu toate acestea, se pare că sportivii români au fost dezavantajați de arbitraj. „Am participat numai cu sportivi seniori, rezultatele la această categorie de ani obținându-se foarte greu și totuși toți sportivii noștri urcă pe podiumul de premiere obținând rezultate foarte bune. Eu personal sunt mândru de prestația sportivilor mei. Legat de organizarea și desfășurarea competiției sunt dezamăgit, mâhnit si supărat. Chiar dacă condițiile de cazare și masă au fost bune, organizarea competiției a fost proastă cu nereguli de organizare și arbitraj. După afișarea listelor cu tragerile la sorți pe categorii apar și dispar sportivi, se modifică listele după bunul lor plac”, a afirmat antrenorul Petru Oltean, care a vorbit despre o întreagă serie de nedreptăți și abateri de la regulament comise de către arbitri și nu numai. „Sportivii mei au luptat foarte bine. Sunt mândru de ei. Ba mai mult, Vasile Bejenaru se accidentează în primul meci la umăr și luptă în continuare cu un braţ pe care nu poate să-l mişte, încă două meciuri, unul câștigându-l, demonstrând astfel adevărata valoare  și caracterul unui luptător adevărat”, a mai spus Oltean, care a afirmat totodată că în urma tuturor celor întâmplate la aceste campionate va analiza și dezbate situația împreună cu cei din conducerea CSM Sfântu Gheorghe pentru a decide ce anume au de făcut în continuare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Naetlo Urtep, 1 octombrie 2015
Bravo sportivilor de la CSM ce au dat dovada de determinare si un comportament exemplar. Insa sa spunem lucrurilor pe nume. Din delegatia de 5 sportivi (4 CSM si 1 Samurai OPS) 2 au fost antrenorul citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.