ACTUALITATE 1 octombrie 2015

Consiliul Local Sfântu Gheorghe acordă zece burse pentru elevii de etnie romă

de Agerpres | 685 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe va acorda în acest an şcolar zece burse sociale şi de merit pentru elevii de etnie romă care îşi continuă studiile după terminarea ciclului primar.

Consilierii au decis ca anul acesta să acorde şapte burse sociale în valoare de 200 de lei fiecare, pe durata a zece luni, precum şi trei burse de studiu în valoare de 100 de lei pe lună pentru elevii din clasele V-VI, 200 de lei pentru cei din clasele VII-VIII şi 300 de lei pe lună pentru cei înscrişi în clasele IX-XII, şcoli profesionale, postliceale sau la universitate. Condiţia acordării bursei de studiu este ca elevii să obţină o medie anuală de minimum 7,50 la învăţătură şi să nu fi adunat mai mult de cinci absenţe nemotivate pe lună. Bursele sociale se acordă elevilor romi care provin din familii sărace, în care venitul net pe membru de familie nu depăşeşte 360 de lei şi care au cel puţin media 6,50 la învăţătură şi mai puţin de cinci absenţe nemotivate lunar.

Bursele pentru romi au fost instituite în anul 2011 de Consiliul Local Sfântu Gheorghe la iniţiativa fostului viceprimar Bálint József (Partidul Civic Maghiar), cu scopul reducerii absenteismului şi abandonului şcolar în rândul elevilor de etnie romă.

Bálint József a declarat că în municipiul Sfântu Gheorghe trăieşte în condiţii precare o comunitate numeroasă de romi, iar copiii trebuie încurajaţi şi sprijiniţi să studieze deoarece după absolvire vor avea mai multe şanse de integrare în societate, prin urmare aceste burse reprezintă o investiţie pe termen lung.

Preşedinta Comisiei sociale din cadrul Consiliului Local municipal, Kondor Agota, a declarat că acest program nu s-a bucurat de un foarte mare succes până acum, deoarece mulţi elevi de etnie romă abandonează şcoala înaintea ciclului gimnazial.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.