ACTUALITATE 1 octombrie 2015

Problema manualelor școlare, rezolvată de elevii de la Eliade

de Covasna Media | 620 vizualizări

Afis

Achiziționarea de manuale școlare este o problemă reală în rândul elevilor de liceu, mai ales din punct de vedere financiar. Consiliul Elevilor de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului a găsit o soluţie practică pentru această problemă. Vineri, 25 septembrie, în sala de festivităţi a liceului s-a organizat un târg de carte în care atât foştii elevi, cât şi elevii din anii terminali au avut ocazia să îşi vândă manualele vechi la preţuri accesibile.

Adrian Bârsan, preşedintele Consiliului Elevilor de la „Mircea Eliade”, ne-a spus că târgul de carte a avut scopul de „a oferi posibilitatea elevilor din anii mai mici să-şi cumpere manualele școlare mai uşor, iar elevilor din anii terminali şi foştilor elevi să vândă manualele de care nu mai au nevoie şi să facă un ban cinstit”.

„A fost foarte interesant. A fost multă lume. În aproximativ o jumătate de oră s-au vândut toate cărţile”, a precizat Ecaterina Băjenaru, vicepreşedinte al Consiliului Elevilor de la „Eliade”.

„Iniţiativa a fost a elevilor şi a pornit dintr-o necesitate. Anul acesta chiar au aşteptat târgul, nu şi-au vândut manualele altfel. Mi-a plăcut foarte mult că anul acesta s-au organizat mai bine”, ne-a spus Maria Badiu, directoarea liceului „Mircea Eliade”.

Avantajele târgului de carte

„Principalul avantaj al târgului a fost acela că elevii au găsit manuale şi cărți la prețuri accesibile. Târgul a fost o idee bună şi sperăm că îl vom organiza şi anul viitor”, ne-a precizat Adrian Bârsan.

Şi Ecaterina Băjenaru ne-a spus despre avantajele pe care târgul de carte l-a adus elevilor de la Eliade: „În librării manualele de care avem nevoie sunt foarte scumpe. La târg am avut ocazia să cumpărăm cărţi la preţuri avantajoase. Pe de altă parte, scutim un drum la Braşov, pentru că la noi nu sunt librării. Găsim manualele de care avem nevoie chiar la noi în şcoală. Târgul de carte ne dă şi prilejul să mai vorbim cu foştii elevi, să ne spună despre facultăţile la care sunt şi despre ce ne aşteaptă în viitor. Eu chiar m-am bucurat când am văzut că au venit multe persoane”.

Potrivit organizatorilor, aceasta este deja a doua ediţie a târgului de carte. Comparativ cu ediţia de anul trecut, anul acesta s-au prezentat mai multe persoane, atât cumpărători, cât şi vânzători. Preţurile manualelor „second hand”, stabilite de vânzători, au fost rezonabile comparativ cu preţurile la care aceste manuale se găsesc în librării.

(Iulia Drăghici)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.