ACTUALITATE 5 octombrie 2015

ALDE vrea reprezentanți în toate localitățile din județul Covasna

de Mirela Cara Dragu | 1265 vizualizări

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, s-a aflat luni în prima vizită de lucru la filiala Alianței Liberalilor și Democraților din județul Covasna, în calitatea sa de vicepreședinte al partidului.

Cu acest prilej, Grațiela Gavrilescu a subliniat că formațiunea politică pe care o conduce urmărește să pătrundă în toate localitățile din județul Covasna. „ALDE vrea să se organizeze în toate localitățile, chiar dacă majoritatea populației este de etnie maghiară pentru că suntem un partid de centru-dreapta, suntem adevăratul partid liberal din România după ce PNL a fuzionat cu PDL. Ne-am pus în minte ca din cele 45 de localități ale județului Covasna, cel puțin doi primari, dacă nu trei, să fie reprezentanții ALDE și să reușim măcar un consilier județean pentru că este extrem de important”, a declarat ea.

Vicepreședinta ALDE și-a exprimat convingerea că alegerile locale nu vor fi făcute pe considerente etnice, spunând că oamenii vor vota cu persoana care își va demonstra cel mai bine calitățile care îl recomandă pentru o anumită poziție. „Dacă persoana respectivă, chiar dacă este de etnie română și majoritatea este de etnie maghiară, dar persoana poate să fie un edil foarte bun, nu văd de ce nu ar vota un primar care să fie de etnie română. Suntem totuși într-un stat numit România. Și invers, candidații maghiari să fie susținuți de cei de etnie română. Dar trebuie să fie un foarte bun gospodar, să aibă viziune, să fie un bun diplomat să aibă strategie și să lucreze în favoarea comunității nu în favoarea lui, atunci nu există niciun motiv pentru care nu ar putea fi votat”, a spus Gavrilescu, subliniind totodată că ALDE poate avea succes în județul nostru datorită orientării de dreapta demonstrate în timp de locuitorii din zonă. „Cred că este loc și de mai bine, dacă ne mobilizăm, chiar dacă populația maghiară este majoritară în județul Covasna. Problema este că este și suficientă populație română care poate să se orienteze către ALDE, ținând cont că este un județ cu mai multe idei și sentimente liberale decât în alte zone ale țării”, a mai spus Gavrilescu.

Gheorghe Simon, președintele ALDE Covasna, a precizat că alianța este destul de extinsă în județ și are toate şansele să crească. „La ora actuală avem cinci consilieri locali în județul Covasna, în Aita Mare, Hăghig, Araci și Valea Mare. Noi vrem ca și pe zona Târgu Secuiesc – Covasna să intrăm cu oameni noi. Noi avem zona Baraoltului și zona Covasnei. Avem o organizație municipală la Sfântu Gheorghe și avem tineretul și organizația de femei”, a spus el.

Vicepreședintele și coordonatorul regional ALDE, Ionică Anuțoiu, și-a exprimat hotărârea de a sprijini, acolo unde este cazul și candidați etnici maghiari, fiind convins că prevalent este interesul comun. „Noi vom susține și candidați de etnie maghiară pentru că liberalismul este un curent politic universal și nu are treabă cu vreo etnie și este imposibil ca între cetățenii maghiari să nu existe oameni care au idei și care aspiră către liberalism și atunci o să-i primim cu drag”, a precizat el.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Kwiatkowski, 7 octombrie 2015
Da.da.Vrabia malai viseaza.N-au facut nimic si acum vor primari,consilieri ce sa spun d-lor ?Asteptam provincia. Vai de el ALDE.
stelian, 6 octombrie 2015
Sa ajutam la cresterea ALDE, singura formatiune ce ne va scoate din necazuri, cei mai "curati" politicieni, cu nenea Calin Tariceanu, Popescu, il mai cheama si Anton, numai din prenume are un efectiv citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.