ACTUALITATE 5 octombrie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 398 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 28 septembrie – 5 octombrie s-au prezentat un număr de 578 pacienți. În 150 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 30 (8 pacienți au necesitat internare – unul pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 54 (20 internați – doi pentru atac vascular cerebral); Urgenţe chirurgicale: 63 (15 internați); Urgenţe de medicină internă: 158 (23 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 126 (La secția UPU-SMURD s-au prezentat un total de 118 de pacienți); Urgenţe psihiatrice: 35 (8 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 43 (26 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 77 (în 9 cazuri a fost nevoie de internare).

La secția de specialitate a spitalului au decurs 14 nașteri, 8 fete, respectiv 6 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­SMURD au fost primite două victime de accidente rutiere. Una dintre ele, un bărbat de 62 ani din Sfântu Gheorghe a suferit mai multe fracturi, printre altele la nivelul craniului, și a fost transferat la Brașov. Cealaltă victimă a fost internată la secția ortopedie.

Un număr total de 3 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. În niciun caz nu a fost nevoie de internare. Săptămâna trecută 5 persoane au fost transportate la secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a necesitat internare.

Două persoane au ajuns la spital săptămâna trecută în urma unor tentative de suicid. Un bărbat de 18 ani și o femeie de 46 de ani ambii au recurs la indigestie voluntară de medicamente. Momentan se află internaţi la secția psihiatrie.

În afară de cele prezentate mai sus, o persoană s-a prezentat la Secția UPU-SMURD cu înțepături de căpușă.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.