ACTUALITATE 6 octombrie 2015

Fotografi din 18 ţări la cea de-a doua Bienală de artă fotografică

de Agerpres | 534 vizualizări

Aproape 150 de fotografi din 18 ţări s-au înscris la cea de-a doua „Bienală de artă fotografică”, organizată de Consiliile Judeţene Covasna şi Harghita, sub patronajul unor organizaţii internaţionale de profil.

Potrivit organizatorilor, în concurs au fost înscrise 1.538 lucrări semnate de 149 artişti fotografi din 18 ţări (Australia, Bahrain, Belgia, China, Franţa, Ungaria, India, Indonezia, Israel, Italia, Marea Britanie, Polonia, România, Singapore, Slovacia, Slovenia, SUA, Turcia), iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 9 octombrie.

Concursul, dotat cu premii în valoare totală de aproape 4.000 de euro, a fost deschis tuturor pasionaţilor de fotografie, indiferent de vârstă şi ocupaţie, care s-au putut înscrie la trei secţiuni – Open, unde au fost acceptate fotografii de orice gen, şi categoriile „Mediul nostru construit” şi „Tradiţii”, unde au putut fi înscrise perechi de imagini aflate în antiteză, respectiv în dialog.

Bienala se desfăşoară sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Federaţiei Internaţionale a Artiştilor Fotografi Maghiari şi Uniunii Internaţionale a Fotografilor, iar printre oaspeţii speciali din acest an se numără şi Silviu Matei, absolvent al Universităţii de Arte Plastice din Bucureşti, secţia foto-video, profesionist în domeniul fotografiei wildlife/natură sălbatică şi colaborator al revistei National Geographic, care va expune o serie de lucrări pe data de 10 octombrie, la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe.

Directorul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna, Imreh Márton István, a declarat că ediţia din acest an vine cu o serie de noutăţi, printre care participarea, în calitate de sponsor principal, a companiei Canon, care, prin ambasadorii ei din Ungaria şi Slovacia, va susţine workshopuri pentru fotografi în zilele de 10 şi 11 noiembrie a.c., iar departamentul service din Budapesta va asigura gratuit curăţarea profesională şi actualizarea software-urilor pentru orice aparat din această gamă al persoanelor fizice. Astfel, fotograful Samo Vidic va ţine o prelegere cu caracter practic despre fotografia sportivă, iar Szabó Béla va conduce un workshop despre fotografia de nuntă, la ambele cursuri gratuite existând încă locuri disponibile.

Bienala de Artă Fotografică a fost lansată în 2013 cu scopul de a deveni un loc de întâlnire şi de confruntare artistică pentru artişti fotografi din întreaga lume, dar în acelaşi timp de a promova prin imagini tradiţiile, cultura şi specificul acestei regiuni multietnice.

Evenimentul vine în completarea „Bienalei de grafică” şi este organizată în colaborare cu Clubul de Artă Fotografică Camera Club Siculorum, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna şi Centrul Cultural al judeţului Harghita.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.