ACTUALITATE 6 octombrie 2015

Prognoza meteo. Vin zile friguroase. Temperaturile scad până la limita de îngheţ

de Covasna Media | 589 vizualizări

Miercuri Valorile termice vor marca o scădere accentuată în nord-estul teritoriului, chiar şi cu 7...8 grade faţă de valorile înregistrare marţi, aşa că aici vremea va deveni rece pentru această dată, în timp ce în celelalte regiuni temperaturile se vor menţine uşor mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros şi local vor fi averse în zonele deluroase şi montane şi izolat în rest. Îndeosebi în Carpaţii Orientali, la peste 1800 m, vor fi şi precipitaţii mixte. În zonele joase izolat va fi ceaţă.

Seara şi noaptea, nebulozitatea se va accentua în jumătatea de sud-vest a teritoriului, unde va ploua pe arii restrânse. Vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp. Vântul se va intensifica treptat, la început în est, apoi şi în sud şi la munte, iar pe crestele înalte din vestul Carpaţilor Meridionali va sufla cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în nordul Moldovei şi 23 de grade în Banat.

Joi valorile termice diurne vor scădea faţă de ziua anterioară şi în celelalte regiuni, mai ales în Oltenia, în Muntenia şi în Banat, astfel că în toată ţara vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată. Ziua începe cu temperaturi în jurul pragului de îngheţ în nord-est unde sunt condiţii de brumă, iar maximele se vor situa doar între 9 grade în nordul Moldovei, şi cel mult 18 grade în Maramureş. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în sud-vest, unde izolat se pot acumula în jur de 15 l/mp, local în vest şi la munte şi pe spaţii restrânse în rest. În zona montană înaltă, trecător mai sunt posibile precipitaţii mixte.

Vineri va fi o zi cu aspect de toamnă târzie. Vremea va fi rece şi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii restrânse în zonele montane, precum şi în sudul şi centrul ţării şi cu totul izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în nordul Moldovei, şi 17 grade în nordul Crişanei şi în Maramureş. Spre dimineaţă temperaturile coboară până în jurul pragului de îngheţ în depresiunile din estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceaţă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.