ACTUALITATE 6 octombrie 2015

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii. Ziua siguranţei rutiere şi concursul de fotbal „Cupa Prevenirii Criminalităţii”

de Covasna Media | 509 vizualizări

În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, ziua de vineri a fost dedicată promovării siguranţei rutiere pe arterele rutiere ale judeţului Covasna.

În cadrul acestei zile, poliţişti din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti şi din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală au derulat o serie de întâlniri interactive cu elevii din şcolile covăsnene, scopul fiind informarea acestora cu privire la regulile de circulaţie rutieră aplicabile pietonilor şi bicicliştilor.

Pe lângă activităţile clasice de informare a populaţiei pe această temă, prin organizarea de întâlniri cu grupuri-ţintă, la iniţiativa Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul Serviciului Rutier şi al voluntarilor din cadrul Asociaţiei de Tineret „Ecou”, a fost organizată o activitate inedită menită să atragă atenţia participanţilor la trafic asupra necesităţii respectării regulilor elementare de circulaţie.

Patru voluntari inimoşi şi foarte activi au fost „înarmaţi” cu pancarte conţinând mesaje preventive, la Chichiş, la intersecţia Drumurilor Naţionale 11 şi 12, cel mai important nod rutier de pe raza judeţului Covasna, locaţie care a asigurat transmiterea mesajelor către un număr ridicat de participanţi la trafic.

Ineditul activităţii a reuşit să atragă atenţia şoferilor, unii dintre aceştia oprind chiar să aplaude.

Nu a fost uitată nici componenta de informare preventivă a participanţilor la trafic, în cele 2 ore de derulare a acţiunii fiind distribuite şoferilor opriţi, sute de pliante însoţite de recomandări preventive.

Cupa prevenrii criminalitatii1

O altă activitate ce reprezintă un punct de interes major în programul din fiecare an a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii este competiţia de fotbal „Cupa Prevenirii Criminalităţii” aflată la cea de-a 7-a ediţie.

Competiţia a fost organizată de către I.P.J. Covasna – Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Primăria Municipiului Sf. Gheorghe, pe parcursul a 5 zile. La aceasta au participat echipele celor 9 licee de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

Scopul competiţiei l-a reprezentat promovarea în rândul elevilor a alternativelor de petrecere a timpului liber.

Startul competiţiei a fost dat în data de 28 septembrie, iar arbitrajul meciurilor a fost asigurat, în mod gratuit, cu sprijinul voluntarilor din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Covasna.

Asistenţa medicală, în speţă primul-ajutor, a fost asigurată cu sprijinul voluntarilor Asociaţiei Salvatore.

Terenul de joc pentru meciurile din cadrul competiţiei a fost asigurat, în mod gratuit, de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Primăria Municipiului Sf. Gheorghe.

Trofeele şi medaliile sunt asigurate cu sprijinul unei societăţi comerciale al cărei obiect de activitate îl reprezintă producerea materialelor publicitare.

Pentru al patrulea an consecutiv, premiile acordate ocupanţilor locurilor 1, 2 şi 3 precum şi pentru colaboratori, arbitri şi voluntarii Asociaţiei Salvatore sunt oferite de către o firmă de telefonie mobilă.

Competiţia a fost câştigată în acest an de echipa Liceului Teoretic „Berde Áron”, urmată pe podium de echipele Liceului Teoretic „Puskás Tivadar” şi Colegiului „Székely Mikó”.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.