ACTUALITATE 7 octombrie 2015

Târgul de Toamnă, în weekend la Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 856 vizualizări

web A3 oszi vasar plakat 2015

Între 10 şi 11 octombrie se organizează a cincea ediţie a Târgului de Toamnă în centrul oraşului Sfântu Gheorghe, împreună cu a XIII-a ediţie a Paradei Cârnaţilor şi a IV-a ediţie a Festivalului Verzei. Evenimentul va avea loc în parcarea Hotelului Bodoc și în împrejurimea acesteia, adică în zona cuprinsă între secțiunea de drum din faţa clădirii primăriei, pe strada Kossuth Lajos și până la intersecţia cu strada Kőrösi Csoma Sándor. Sâmbătă şi duminică, între orele 10 şi 20, nenumărate spectacole şi programe îi aşteaptă pe cei interesaţi.

Sâmbătă va avea loc Parada Cârnaţilor, la care peste 30 de echipe şi-au anunţat intenţia de participare, iar la Festivalul Verzei sunt înregistrate 18 echipe participante. Înscrierile de către echipe dornice de participare la ambele evenimente gastronomice se pot face până vineri seara. Premiul pentru cel mai bun cârnat şi cele mai bune sarmale va fi acordat de un juriu format din 7-8 persoane.

Pe 10 octombrie va avea loc Ziua Meșteșugurilor Tradiționale, care este evenimentul marcant al proiectului Centrului de Cultură al Județului Covasna în parteneriat cu Consiliul Județean Covasna. Programul Zilei cuprinde reprezentări de meșteșuguri populare, o expoziție tematică în trei limbi, o expoziție de obiecte tradiționale folosite de șelari și proiectarea filmelor documentare care s-au realizat în cadrul proiectului.

Ca şi în anii precedenţi, vor fi prezenţi peste 20 de mici producători şi 50 de meşteşugari tradiţionali. Obiectivul organizatorilor este acela ca atât adulţii cât şi copiii să se implice în activităţile meşteşugăreşti şi să ducă acasă obiectele făcute de ei.

Organizatorii se pregătesc cu o serie de jocuri interesante pentru copii: cortul „Gombolda”, poveşti din cărţi făcute din textile, activități meșteșugărești, jocuri bazate pe aptitudini şi multe altele. Gologanii colectaţi în urma participării la aceste activități se pot cheltui de copii la Chioşcul Târgului.

Festivalul dovleacului va fi organizat duminică, între orele 11 şi 14, unde vizitatorii vor putea sculpta lampioane şi sculpturi de dovleci și vor putea gusta specialităţi gastronomice din dovleac.

Evenimentul este organizat de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Centrul Cultural al Judeţului Covasna, Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna, Asociaţia Unităţilor de Alimentaţie Publică Sfântu Gheorghe – SVESZ, Asociaţia Gastronomică Ordinul Cavaleresc Gastronomic – Transilvania, Asociaţia Fundamentum, Asociaţia Culturală şi de Tineret MUKKK.

Partenerii evenimentului: Casa copiilor, Şcoala populară de arte şi meserii, Asociaţia Salvatore, Uniunea româno-maghiară a cercetașilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
R, 9 octombrie 2015
numai circ, fara paine
, 8 octombrie 2015
Targ de toamna nu inseamna piata de legume :)
lili, 8 octombrie 2015
Targ de toamna cu gogosari de 7 lei si kapia la 5 lei?! NU, mersi! Brasovul ne ofera la jumatate de pret!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.