LIFESTYLE 8 octombrie 2015

Risc major pentru bărbaţii impulsivi

de Covasna Media | 437 vizualizări

Bărbații care sunt impulsivi și care se enervează ușor din diferite motive riscă să moară mai repede, spre deosebire de cei care sunt mai temperați, atenționează oamenii de știință americani.

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniu au arătat bărbații care se enervează din orice și care au des accese de furie, cum sunt cele care apar frecvent în trafic, au un risc mai ridicat de deces timpuriu, chiar înainte de împlinirea vârstei de 70 de ani, precizează clicksanatate.ro.

Pentru cercetare, specialiștii de la Universitatea de Stat din Iowa (SUA) au folosit datele de la un studiu care a avut loc în perioada 1968 și 1972 și la care au participat mai mulți bărbați cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani.

În acest interval, participanții au răspuns la mai multe întrebări an de an, chestionare legate de nivelul lor de iritare, de crizele de nervi.

Astfel, în funcție de răspunsurile voluntarilor, de problemele de sănătate și de vârsta la care au decedat, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care aveau mai des crize de furie au avut un risc mai ridicat de deces timpuriu.

„Există o legătură directă între stările de nervi și procesele psihologice negative. Rezultatele studiului nostru au arătat că stările dese de furie pot crește riscul de deces timpu­riu“, au afirmat cer­cetătorii care au participat la studiu.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.