ACTUALITATE 13 octombrie 2015

Numărul turiştilor, în creştere cu 15% faţă de anul trecut în Covasna

de Agerpres | 874 vizualizări

Numărul turiştilor care au vizitat anul acesta judeţul Covasna a crescut cu aproape 15% faţă de anul trecut, printre ei numărându-se foarte mulţi străini, în special englezi, afirmă László Endre, managerul unei agenţii regionale de turism.

Potrivit acestuia, turiştii au fost atraşi de numeroasele evenimente culturale şi gastronomice organizate în judeţul Covasna, dar şi de pachetele turistice care includ programe în mediul rural, cu prezentarea tradiţiilor şi vizitarea atelierelor meşteşugăreşti.

„Avem o creştere de cel puţin 15% faţă de anul trecut a numărului turiştilor, nu doar străini, ci şi din ţară. Programele gen mori cu apă, castele, echitaţie, plimbări în natură, plimbări cu mocăniţa la Covasna, o vizită la fierar, băile tradiţionale şi sauna de la Hătuica, muzeul etnografic din Cernat, dar şi altele, au prins foarte bine la turişti”, a declarat marţi László Endre.

El a apreciat că judeţul Covasna abia acum începe să fie descoperit de turişti, fiind apreciat în special de cei ce caută gazde bune şi un loc liniştit. László Endre a menţionat că judeţul Covasna are oferte pentru toate categoriile de turişti, atât pentru cei activi, cât şi pentru cei care simt nevoia de relaxare, iar hotelurile de patru stele din staţiunile Covasna şi Balvanyos întrunesc standardele celor mai pretenţioşi turişti. Totodată, a precizat că un hotel de trei stele din municipiul Sfântu Gheorghe a fost inclus recent în reţeaua hotelieră Best Western, prezentă în 90 de ţări, care mai are 11 unităţi de cazare afiliate în România.

László Endre a amintit că, recent, a avut o întâlnire cu un grup de bloggeri din Bucureşti profilaţi pe turism, invitaţi de Asociaţia Judeţeană pentru Dezvoltarea Turismului, care au fost impresionaţi de sejurul petrecut în judeţul Covasna şi au avut recenzii pozitive în mediul online.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.