ACTUALITATE 18 octombrie 2015

„Doi galbeni”, o premieră cu un succes de zile mari

de Mirela Cara Dragu | 1619 vizualizări

Sâmbătă seară, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe a înregistrat un succes fulminant cu noul spectacol montat de Mirela Bucur, „Doi galbeni”, în care protagoniști au fost Mona Codreanu, Ileana Surdu, Sergiu Aliuș și Nae Croitoru, care au jucat în premieră alături de binecunoscutul artist de muzică pop-rock Marius Popa, distribuit în rolul cocoșului Costică, zis și Costy.

Îndrăgostit iremediabil de găina Maricica, cea căreia sub formă de alint cuceritorul Costy îi spune și Mary Chicken, descurcărețul cocoș nu doar că își îmbogățește stăpânul, întocmai ca în povestea lui Creangă, ci trăiește și episoade de un amor dansant care stârnește hohote de râs în sală.

Prezentată într-o perspectivă originală, povestea „Punguței cu doi bani” a cucerit copiii din sală care s-au implicat vizibil în peripețiile cocoșului susținându-l în lupta sa împotriva boierului care i-a confiscat punguța și recompensându-l cu aplauze frenetice pentru fiecare obstacol depășit. Tensiunea de pe chipul copiilor în clipele de suspans din spectacol, amuzamentul vădit al adulților însoțitori, dar mai ales aplauzele prelungite și ovațiilor de la sfârșitul premierei au fost confirmarea reușitei noului spectacol TAM.

Sutele de spectatori veniți să vadă „Doi galbeni” au umplut sala mare a teatrului, stând atât pe scaune suplimentare, cât și în picioare. Numărul atât de mare de adulți și copii a fost o surpriză pentru toată lumea. „Noi am vândut biletele pe grupuri – pe școli, licee etc. Nu ne-am așteptat să vină atât de multe persoane. Au venit pur și simplu pe nepusă masă și n-am mai făcut față cu spațiul”, a declarat directoarea TAM, Anna Maria Popa, care și-a exprimat convingerea că teatrul pe care îl conduce se află pe calea cea bună.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.